Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Southampton - PORT (POWTÓRKA)

Niedawno pokazywałem na forum takie oto zdjęcie:
    http://nikon.org.pl/showthread.php?t=129700

Trochę się po zastanawiałem i stwierdziłem, że podejdę do tematu raz jeszcze.

Proszę o opinię.

Pewnie będą osoby którym się nie spodoba zbyt wielka rozdzielczość - jest to najmniejsza rozdzielczość przy której detale są w miarę akceptowalne.
    Michał
    http://portfolio.hostingasp.pl
    Nikon D300 + Sigma 30mm f1.4 + Nikon 50mm f1.4

Domyślnie

Balans bieli lezy......to jest podstawowy blad przy nocnych zdjeciach........co do zdjecia poza kolorystyka to jest widoczna dystorsja ale w porownaniu do pierwsze wersji tutaj jest smaczniej......ladne gwiazdki......
    Pozwolilem sobie pobawic sie twoim zdjeciem........to jest tylko kierunek jakim mozna pojsc.....TU
    A co do rozmiaru zdjecia........to regulaminowe 1024 to jednak jakas zasada......ale jest swietny sposob na to i wiekszosc z nas go stosuje, dodajesz link do wersji wieksze ponizej zdjecia regulaminowego jak np. TU
    Pozdrawiam
    Grzegorz

Aaaa zapomnialem dodac ze chwali sie w tym zdjeciu to ze nie popaliles odbic swiatel........nie ma razacych przepalow co czesto sie zdaza przy nocnych zdjeciach......
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 25-01-2010 o 03:29

Domyślnie

Co do pomysłu na dołączanie linka to dobre rozwiązanie - następnym razem skorzystam.

Co do braku przepałów to jest zasługa HDR. Rozpiętość tonalna była tak wielka że musiałem składać z 5 fotek żeby poprawnie po naświetlać. Prawda jest taka że powinienem po prostu dotrzeć tam wcześniej, ale zawszę się jakoś spóźnię.

Co do kolorów to faktycznie leżą. Coś jest z nimi nie tak, ale chyba bym ich aż tak nie oziębił jak to zaprezentowałeś. W tamtym miejscu faktycznie było trochę kolorowo, no ale nie aż tak jak to ostatecznie tu prezentuję

Ostatnio wo gule nie udało mi się szczegółów zarejestrować, z powodu właśnie sporej rozpiętości tonalnej i kiepskiej przejrzystości powietrza.

Szukam tej dystorsji i naprawdę jej nie widzę, gdzie niby ona jest?
    Ostatnio edytowane przez borsuke ; 25-01-2010 o 03:45
    Michał
    http://portfolio.hostingasp.pl
    Nikon D300 + Sigma 30mm f1.4 + Nikon 50mm f1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borsuke Zobacz posta
    Co do pomysłu na dołączanie linka to dobre rozwiązanie - następnym razem skorzystam.

Co do braku przepałów to jest zasługa HDR. Rozpiętość tonalna była tak wielka że musiałem składać z 5 fotek żeby poprawnie po naświetlać. Prawda jest taka że powinienem po prostu dotrzeć tam wcześniej, ale zawszę się jakoś spóźnię.

Co do kolorów to faktycznie leżą. Coś jest z nimi nie tak, ale chyba bym ich aż tak nie oziębił jak to zaprezentowałeś. W tamtym miejscu faktycznie było trochę kolorowo, no ale nie aż tak jak to ostatecznie tu prezentuję
    Jezeli to HDR to jest dobrze wykonany......wiesz kolorystyka jak kto lubi ale tutaj jest problem z balansem bieli.....
    nastepnym razem jak bedziesz robil zdjecia nocne ustaw balans bieli na "swiatlo zarowe" (zarowke) a zobaczysz efekt.....
    Przy lampach nocnych WB auto zawsze wychodzi jak marchewka a to nie wyglada fajnie A co do moejj wizji to nadal jest kolorowo i przede wszystki jest prosto.....wyprostowalem to zdjecie bo masz beczke.....

Uprawnienia umieszczania postów