Witam
siedze i wertuje forum, allegro i ceneo. Moj dylemat jest taki, kupilem 9 m-cy temu zestaw D60 z kitem 18-55VR, zeby zaczac przygode i zobaczyc czy to lykne. No i mi sie spodobalo. Planuje zawsze amatorsko sobie cykac, nie chce isc w koszta 10-20-30 tys, bo musze zbierac kase na dom (wlasne wesele takze niebawem).
Tyle wstepu. Siedze i szukam obiektywow, lamp, szykuja mi sie 3 wesela najlepszych znajomych i tam chce im troche fotek strzelic, ale z kitem nie poszaleje, a bez lampy w naszym ciemnym kosciele tym bardziej. Rozwazalem dokupienie N35mm/1,8 AF-S (niestety S), oraz SB-600/Metz-48/Nissin (to musze do kwietnia nabyc, zeby bylo czasu na pocwiczenie). W przyszlosci chce cos z ogniskowa 200-300, i dodatkowy obiektyw do makro, bo to mnie kreci, oraz lampe do makro i moze jeszcze cos z zakresu 50-85. I teraz w przypadku D60 musze kupowac wszystkie obiektywy z silnikiem. I co robic? mysle zeby sprzedac moze D60 i kupic D90 i moze cos przyoszczedze na obiektywach? Planuje sprzet rozwijac ale tylko hobbystycznie/ amatorsko i nie chce isc w grube tysiace (7-10 tys. max), ale do 4-5 obiektywow napewno dojde, z tego jak przeanalizowalem moje potrzeby.
Prosze o porade.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami