Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 4GB Scan Disk

Oszczędny w słowach Awatar Wojciech
    Miasto
    Wrocław/Gdynia / Ś-cie

Domyślnie 4GB Scan Disk

Czesc

Zakupilem kate a,4GB Scan Disk' jak wiecie w opakowaniu jest jak wiecie kod do programu; Rescue Pro Recovery Software;
    Uwaga wpisany kod nie pasuje, czy pobralem zla wersje programu, czy jest jakis haczyk o ktorym nie wiem.

Serdecznie pozdrawiam
    Wojciech
    Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
    Regards
    Wojciech

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojciech Zobacz posta
    Czesc

Scan Disk'...

mysle, ze to jest haczyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    mysle, ze to jest haczyk
    ...bo nie istnieją karty "Scan Disk" - wielu z nas ma, ale "SanDisk".
    Krzysztof Paszkiewicz

Oszczędny w słowach Awatar Wojciech
    Miasto
    Wrocław/Gdynia / Ś-cie

Domyślnie Jasne toz to Sandisk

No jasne ale pomylka, dziekize zauwazyliscie, oczywiscie mialem na mysli Sandisk CompactFlash Extreme III 4GB.
    Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
    Regards
    Wojciech

Domyślnie

Ostatnio też kupiłem dwie takie karty SanDisk CF Extreme III 4GB- nie ściągałem co prawda programu, ale zastanowiła mnie jedna rzecz. Po sformatowaniu kart w d700, na jednej karcie mieszczą się 203 nefy, a na drugiej - tylko 197. Oczywiście takie same ustawienia w aparacie w obu przypadkach.

Domyślnie

Jeżeli są to identyczne nefy to coś nie tak, jeśli nefy różne to ok, bo nefy nie mają idealnie tej samej wielkości. Zależy to od foconego obiektu, oświetlenia, kontrastu itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Jeżeli są to identyczne nefy to coś nie tak, jeśli nefy różne to ok, bo nefy nie mają idealnie tej samej wielkości. Zależy to od foconego obiektu, oświetlenia, kontrastu itp.
    czysta, sformatowana karta nie ma zapisanych nefów
    Paweł

Domyślnie

No tak, źle zrozumiałem, że kolega zrobił te zdjęcia.

Domyślnie

Witam,

należałoby sprawdzić te karty pod względem oryginalności - rogi, blaszki, itp.

O rozpoznawaniu i zakupie podrobionej karty Extreme IV isąłem kiedyś na forum. Stuprocentową pewność daje dopiero sprawdzenie karty w gnieździe PCMCIA w laptopie. A nierejestrowalnośc kodu może być spowodowana albo tym, że karta jest podrobiona i kod juz został wykorzystany, albo karta jest stara i minął czas aktywacji.
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    New York/ Nowy Sacz

Domyślnie

Jesli chodzi o ten kod to jest maly tick.Gdy sciagniesz program i go uruchomisz pierwsze musisz wybrac obcje 1 czyli poprosic o kod rejestracyjny. podajesz swoje dane,email i ten kod ktory dostales z karta. dopieru po tej rejestracji dostaniesz na email wlasciwy kod ktorym uruchomisz program.A tu masz instrukcje krok po kroku: http://www.lc-tech.com/documents/Act...gRescuePRO.pdf
    Nikon D800E | Nikon 24-70mm f/2.8G ED |Nikon 70-200mm f/2.8G ED VR II | Nikon 28-300mm f/3.5-5.6G ED | SB-900 | SB-700 |

Uprawnienia umieszczania postów