Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie "Uchwycić emocje"

Uchwycenie emocji wydaje mi sie najtrudniejsza sztuka w fotografii ludzi... Ocencie czy mi sie udalo...

1. "Szczęście"

2. "Wolność"

Pozdrawiam
    FunBoy
    regulamin

Domyślnie

Podoba mi się. świetne
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Domyślnie

SUPER. szczególnie nr 1.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Oba świetne! Jak dla mnie niosą sporą dawkę optymizmu Gratuluję, wyglądają, że tak powiem pro - można spytać o warunki oświetleniowe i sprzętowe?

Jak masz więcej z serii to się pochwal
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

Domyślnie

Jedynka świetna. Podoba mi się błękitno-brązowa tonacja, wpisanie modelki w rytm lin w tle, poza i gest modelki. Dwójka już nie bardzo - kadr mniej przekonujący, poza mniej korzystna, a w dodatku przypomina mi scenę z filmu "Titanic"

Domyślnie

Emocje uchwycone - gratuluję, choć moim zdaniem lepiej by było bez okularów.
    D300, D70, N18-70, N70-300G, N80-400VR, S50/2.8 MACRO, S10-20/4-5.6, SB600
    http://www.fotoprzyroda.pl/
    Michał Vogelgesang

Domyślnie

Dziekuje za takie komentarze

Jesli chodzi o sprzet... to stary dobry D70s... oraz od roku uzywany przeze mnie 35-70/2.8 (wlasnie tydzien temu zostal sprzedany jednemu forumowiczowi - mam nadzieje, ze bedzie tak samo dobrze sluzyl jak mi; btw. pilna potrzeba zakupu tego co w stopce widnieje, gdyz aktualnie nie mam zadnej portretowki). A oswietlenie - zastane... nawet blenda nie zostala wyciagnieta z pokrowca
    regulamin

Domyślnie

Powiedzcie mi proszę w czym tkwi sęk, gdzie jest pies pogrzebany, od czego zależy to, że niektóre zdjęcia wyglądają [przynajmniej w moim mniemaniu] profesjonalnie a inne nie. Chyba wiecie o co mi chodzi - kontrast, kolory, ostrość, jakość, wszystko. Nie potrafię lepiej sprecyzowac. Niby wiadomo - robić dużo zdjęć, doświadczenie itd. Słońce jest wszędzie to samo, a tu nawet blenda nie poszła w ruch. Diabeł tkwi w obiektywie? Ehh...

Takie refleksje, bo aktualnie robiłem zdjęcia praktycznie tylko kitem, więc nie mam porównania.... nie wiem czy stawiać na szkło, blendę, lampy, studio...
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

Domyślnie

Bardzo ladne zdjecia i udalo Ci sie uchwycic emocje .
    Pozdrawiam.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalv Zobacz posta
    Emocje uchwycone - gratuluję, choć moim zdaniem lepiej by było bez okularów.
    zdjecia podobaja mi sie ale "emocje nie uchwycone" wlasnie przez te okulary. nie ma (prawie) nic piekniejszego jak szczescie wyrazane spojrzeniem takiej szczypawki.
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów