Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: Profile D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wakeford Zobacz posta
    Andrzej, właśnie tak robię, a mam dwa systemy: 5D i D700, można uzyskać duże podobieństwo, ale ostatecznie D700 idzie w róż/filolet, choć teoretycznie po zaadoptowania profilu z 5D nie powinno tak być, a jest...
    To "zdejmij" troszkę kolorystykę by odpowiadała idealnie Twoim oczekiwaniom, najlepiej w DNG Profile Editor.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

To ja czegoś nie rozumiem. W innym wątku mówią że w N fioletu nie ma wcale
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Sczczerze mówiąc dawno dałem sobie spokój z grzebaniem w profilach, ale mogę spróbować; czy jest jednak jakaś przewaga w ustawieniu profilu w DNG Profile Edytorze nad suwaczkami np w LR - ostatecznie tu też przecież można pogrzebać w profialach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wakeford Zobacz posta
    Sczczerze mówiąc dawno dałem sobie spokój z grzebaniem w profilach, ale mogę spróbować; czy jest jednak jakaś przewaga w ustawieniu profilu w DNG Profile Edytorze nad suwaczkami np w LR - ostatecznie tu też przecież można pogrzebać w profialach.
    W DNG Profile Editor możesz to zrobić dokładniej.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Chciałem odświeżyć temat i zadać pytanie czy są może zdefiniowane gdzieś profile D2X? Chodzi mi o ich charakterystykę i optymalne sytuacje do zastosowania (zastosowanie pozostałych dwóch jest jasne z racji chociażby nazwy).
    D700, 50/1.4G, 80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Witam !!
    Wołając NEF tak ustawiasz wszystko, żeby efekt końcowy był jak trzeba.Nikt nie zaleca konkretnego profilu do zdjęć przyrodniczych innego do portretów itd.
    W praktyce zaś do przeważającej ilości zdjęć przyrodniczych stosuje D2X mode1 i kolorki wychodzą bardzo dobre moim zdaniem.
    Pozdrawiam !!

Domyślnie

Z tego co tutaj słyszałem to najwięcej ludzi (łącznie ze mną) stosuje mode2. Ale ostatnio zauważyłem, że przy przy świetle żarowym najlepiej zachowuje się mode3. Czerwienie i zielenie są bardziej nasycone i wszystko o wiele ładniej wygląda. Spodobało się mnie to

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów