Szukaj
Sorry, dawno nie zaglądałem na forum, czyli chętnie bym zobaczył ten eksperyment Czornyj`a, ale nie mogę znaleźć, prosiłbym o link.
Cos kojarzę, że była to tablica Gretag-Macbeth umieszczona na czerownym prostokątnym wiadrze(?)
Tez nie moge tego znaleźć
Inna sprawa, że moim zdaniem w rzeczywistości tez do konca te profile nie daja rady. Trzeba posuwaczkować ale nawet wtedy trzeba kupić 5..
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
Dokładnie to jest tak: jeżeli ma się wzór tj.fotkę z 5D to można pod nią jako wzór podrasować jakąś fotkę z D700 - robiłem takie eksperymenty i rzeczywiście są bardzo podbne. Natomiast, jeżeli nie ma tej fotki z 5 D jako wzoru to zawsze masz kichę do kawdratu czyli fotkę z D700. Idealnym wyjściem było by robić dwa ujęcia: jedno z 5D, drugie z D700 i i fotki z D700 podrasowywać w kierunku 5D... ale po co wtedy D700 ??? i za taką kupę kasy !!!
Te! p -box , widzę, że sie nudzisz, mi chodzi o oddanie barwy skóry przez D700 - a wiadomo, że jest tu problem - chyba że focisz traktory, rajdówki itd.
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
Te! f-ford, skory, fijolki, innemu blekity nie dzwieczaNiech kazdy kupuje, to co mu odpowiada, mnie sie skora i fijolki z Nikona podobaja a nie z Canona, gdyby bylo odwrotnie zgadnij co bym kupil...
PS. Nudza to sie ci, ktozy doszukuja sie problemow tam gdzie ich nie ma.
Andrzej, właśnie tak robię, a mam dwa systemy: 5D i D700, można uzyskać duże podobieństwo, ale ostatecznie D700 idzie w róż/filolet, choć teoretycznie po zaadoptowania profilu z 5D nie powinno tak być, a jest...
Jak masz jakiś swój profil na skórę w D700 to chętnie skorzystam, bo widziałem, że dobrze dajesz sobie radę z tym na twojej stronce www.
Ostatnio edytowane przez wakeford ; 06-02-2010 o 20:15
Skontaktuj się z nami