Close

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 118

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

no dobra, ale co z tym adapterem? trzeba kupować do wszystkiego czy jest w zestawie?

Domyślnie

trzeba kupować oddzielnie bo są dedykowane pod konkretne modele lamp nawet jak mamy przykładowo 2 x SB600 to kupujemy reduktor x2 i na każdy mocujemy co tam się nam żywnie podoba

Domyślnie

A jaki kolor disha lepiej kupić? Biały czy srebrny? Chodzi tylko o to, że srebrny daje bardziej ostre światło? Może jakieś sample ktoś mógłby wrzucić?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

jak dostane te białe to pokaże różnice w świeceniu.

Smile

Cytat Zamieszczone przez fotoellite Zobacz posta
    jak dostane te białe to pokaże różnice w świeceniu.
    Wrzuciłby ktoś jeszcze jakieś zdjęcia z tych cudów?

Domyślnie

Ja już dostałem swoje graty, ale nie mam czasu pstryknąć Wykonanie ok, do adaptera są nawet dodatkowe uchwyty. W weekend planuję sesję foto, to dodatki przetrenuję i coś wrzucę.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

powiem tak. pierwsze wrazenie ok. swiateko pierwsza klasa. az niechce sie z lampy beautydisha zdejmowac ale jedyny minus (moze i nie to zalezy) ponizej ogniskowej 50mm robi sie okragla widoczna poswiata. nigdy nie mialem disza byc moze to jest normalny efekt, ale pisze to just in case a poza tym rewelka. Nie wrzuce dla porownania zdjec z bialego i srebrnego disza bo bialy mam ze soba w Londynie a srebrny zostal w Polsce ale sprzet solidny i wydaje sie na "lata"
    Nikon D3s,D800, N14-24f2.8, N35f1.4, N50f1.4, N85f1.4, SB-700,900 i inne graty

Domyślnie

Możesz wrzucić jakieś sample? Najlepiej gdyby były jakies porównujące np. zdjęcie z gołą lampą i zdjęcie z dishem.
    Ogniskowa 50mm, masz na myśli zoom lampy?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Możesz wrzucić jakieś sample? Najlepiej gdyby były jakies porównujące np. zdjęcie z gołą lampą i zdjęcie z dishem.
    Ogniskowa 50mm, masz na myśli zoom lampy?
    Nie wrzuce zdjec z gołą lampa bo takie moze sobie kazdy przykladowe zrobic. pokaze zdjecia z dishem.
    Pierwsze obiektyw 35mm widac wyraźna poswiete swiatła. w rogach zdjecia
    1.

Drugie zdjecie te same ustawienia tylko podpiałem 50-tke.
    2.

Jak widac im dłuzsza ogniskowa tym mniejsza poswiata. przy szerokim kącie jest juz tragicznie, o ile przy 70mm w ogóle juz tego nie widac. Wychodze z zalozenia ze raczej dish jest do portrtów i z takich przeznaczeniem go kupilem. no ale zapewne niektorzy z was wezma ta uwage przy kupnie tego sprzetu
    Ostatnio edytowane przez perek83 ; 13-02-2010 o 21:33
    Nikon D3s,D800, N14-24f2.8, N35f1.4, N50f1.4, N85f1.4, SB-700,900 i inne graty

Domyślnie

zrób sobie kółeczko np z białej bibułki czy papieru śniadaniowego i wsadź między reduktor a disha po tym sprawdź efekt

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów