Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Jasno i ostro?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Jeśli rozmawiamy o ostrości na pełnej dziurze, to ja dorzucę Nikkory Micro !05/2.8 VR i AF-S 60/2.8
    W kwestii formalnej: czy mam dla mnie ma się różnić szkło ostre od swojej pełnej dziury 2.8, od szkła 1.4 (na przykład) które uzyskuje żyletę przy 2.8.
    temat wydaje się akademicki.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Jak spojrzysz na świecące punkty w rozmytym tle, zobaczysz różnice w okręgach lub wielokątach

Domyślnie

Co do Samyanga, to warto dodać, że już wkrótce ma wyjść wersja z CPU do Nikona, więc pozostanie jedynie brak AF i Samyang już nie będzie całkiem manualny. A zważywszy na to, że kiedyś robiłem zestawem D40+50/1,8 i nawet mi szło, to pomyślę nad Samyangiem, tym bardziej, że mam większy wizjer w D90.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Żadne szkło nie jest bardzo ostre od pełnej dziury
    każdy Zeiss jest żyleta od pełnej dziury
    Ostatnio edytowane przez verus ; 21-01-2010 o 22:58

Domyślnie

Moja 85tka 1.4 Nikona i Sigma 50 1.4 są ostre od pełnej dziury i żylety od 1.6
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roon Zobacz posta
    Moja 85tka 1.4 Nikona i Sigma 50 1.4 są ostre od pełnej dziury i żylety od 1.6
    czyli nie są w pełni ostre na pełnej dziurze (sorry, trenuję aby zostać prawnikiem)
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Co to znaczy "w pełni ostre"? Ktoś już o tym wcześniej pisał, ale chyba każde szkło po lekkim przymknięciu będzie ostrzejsze niż na pełnej dziurze, right?
    Usunięto komercyjny wpis w podpisie!

Domyślnie

Ten Samyang jest ciekawą pozycją według mnie. Ostatnio miałam przyjemność robić nim zdjęcia i prezentowały się naprawdę całkiem nieźle. Cena też jest fajna, tylko brak AF może być dla niektórych problemem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez funkey Zobacz posta
    Co to znaczy "w pełni ostre"? Ktoś już o tym wcześniej pisał, ale chyba każde szkło po lekkim przymknięciu będzie ostrzejsze niż na pełnej dziurze, right?
    jest kilka szkielek, ktore nie robia sie ostrzejsze (no moze odrobine). Moze sie wydawac, ze ostrosc mocno wzrasta, ale tak naprawde zwiekszajaca sie GO powoduje takie zludzenie. Na pewno sa to wszystkie dlugie i jasne, czyli 200/2, 300/2.8, 400/2.8, 500 i 600/4. Ale tez micro 200/4, czy swietny 180/2.8. Moze jeszcze 300/4 AF-S. No i moze sigma 100-300/4. Wiecej nie pamietam, ale to na pewno wystarczy

Domyślnie

35/1.8

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów