Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Dedykowany mikrofon do d300/d700?

Jest jakis dedykowany mikrofon zewnetrzny. nie wie ktos>taki z mocowaniem na sankach lampy?

Domyślnie

Dedykowany mikrofon ? ale po co ?

Domyślnie

zeby go przypiąc do wejscia w aparacie i uzyskac lepszy dzwiek niz wbudowanym
    w tytule posta powinno byc d300s, pomylilem sie

Domyślnie

aha no to teraz jaśniej,
    kup coś niezależnego i podczas obróbki podmień ścieżkę dźwiękowa z aparatu na tą zarejestrowana oddzielnie.
    Rozumiem że chodzi Ci o jakość dlatego odradzam podpinanie czegokolwiek pod nikona.
    Swoja drogą to 5D i 7D szalają z jakością filmów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patio Zobacz posta
    Rozumiem że chodzi Ci o jakość dlatego odradzam podpinanie czegokolwiek pod nikona.
    Masz jakieś konkretne doświadczenia w tym temacie?
    Ja widziałem kilka fotokastów zrobionych D300s z mikroportami i nie miałem zastrzeżeń do dźwięku.

Domyślnie

aha no to teraz jaśniej,
    kup coś niezależnego i podczas obróbki podmień ścieżkę dźwiękowa z aparatu na tą zarejestrowana oddzielnie.
    Swoja drogą to 5D i 7D szalają z jakością filmów

- nie mam na to czasu, zeby to potem podkładac, nie potzrebuje takiej jakosci jak z microportu, widziałem u goscia mikrofon, nasadzany na sanki,poza tym aparat ma wejscie na mikrofon, podpinalem to co mam w domu , dynamiczny Shure, nagrywa sie ok, ale jest monofoniczny, duzy i ciezki

-swoja drogą do produkcji filmow na portale internetowe, do formatu dvd, czy do filmow na kompa d300s jest spoko, mowie tu oczywiscie o prostych klipach i raczej ze statyw z ostroznym panningiem

Domyślnie

To chyba ten z reklamówek nikona:
    http://www.rodemic.com/microphone.ph...StereoVideoMic
    Ostatnio edytowane przez mcl ; 20-01-2010 o 22:50

Domyślnie

Jeśli masz kogoś kto potrzyma Ci Szczotkę nad rozmówcami to myślę że warto, dźwięk czystszy i brak dźwięku z otoczenia.
    Z dźwiękiem jest jak z ze zdjęciem albo zrobimy wszystko na miejscu albo będziemy walczyć z tym przy kompie

Domyślnie

Jeśli masz kogoś kto potrzyma Ci Szczotkę nad rozmówcami to myślę że warto, dźwięk czystszy i brak dźwięku z otoczenia.
    Z dźwiękiem jest jak z ze zdjęciem albo zrobimy wszystko na miejscu albo będziemy walczyć z tym przy kompie

Tak, to prawda, ale musze sobie radzic sam. Nie ma nic przyjemniejszego niż strach w oczach kameruna na widok lustrzanki z video HD na statywie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcl Zobacz posta

dzieki, maja polskiego dystrybutora, zobaczymy ile chca.

tu jest cos podobnego
    http://www.youtube.com/watch?v=fQd69FA4HaQ
    Ostatnio edytowane przez luxius ; 20-01-2010 o 23:36

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów