Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie PENTAGRAM Virtuoso czy Wakom?

Witam,
    przymierzam się powoli do kupna tabletu. W firmie używam sporadycznie Intuos3 A5 - wrażenie super. Pentagram (jakiś starszy model) za to ma problem z liniami prostymi (wychodzą faliste). Zdecydowany więc byłem na Intuosa, ale natknąłem się gdzieś na recenzję Pentagrama Virtuoso. Wynalazek jest dosyć nowy, podobno mocno poprawiony, porównywalny z Wakomem, rewelacja, miód malina itd. Po małych przejściach z Pentagramem nie bardzo w to wierzę, ale cena Virtuoso jest bardzo zachęcająca.

I tu pytanie:
    czy ktoś z was używa może Pentagrama Virtuoso? Mogę prosić o opinie? Najchętniej prosiłbym o porównanie komfortu pracy, niezawodności itp do Intuosa. Dodam że chodzi mi wyłącznie o Virtuoso i Intuosa3/4.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Miałem okazję chwilę w sklepie na próbę Virtuoso. Działał dziwnie, nie trafiał w punkt, było jakieś dziwne przesunięcie na ekranie. Kupiłem Intuos4M - i jestem bardzo zadowolony. Czułość, precyzja działania i gumka której Pentagram nie ma są rewelacyjne. Cena dwukrotnie wyższa ale.... Do Wacoma możesz ściągnąć za darmo np. PS Elements...... Generalnie - jeśli tablet to Wacom.

Domyślnie

Jest wacom, a potem długo, długo nic. Miałem w domu pentagrama - kumpel przyniósł żebym sprawdził, czy wszystko z nim OK. No niestety był sprawny, tylko tak beznadziejnie działał.

Uprawnienia umieszczania postów