Szukaj
I Tobie się ten ,,efekt" podoba?
Kobieta z Sonnarem też może
nie mam nic przeciwko, wiem ze nie sa super eleganckie!daje zdjecia bo chce wiedziec o bledach i upadkach. a propos ...z celem...
Szczerze - do kosza. Te przepalenia po prostu przerażają i pomijając psa to na tych zdjęciach nie ma nic ładnego. Ja bym takich zdjęć nawet do albumu nie dała.
nie idziesz czasem w inna strona? nie próbujesz nowych rzeczy? reguły regułami przepalenia sa celowe. nie ,,przypadkiem,,
dzieki za opinie .
Oczywiście, że czasami łamię zasady (np. kompozycji) ale na powyższych zdjęciach nie widzę sensu aby tworzyć takie przepalenia. Mnie się bardzo nie podobają i wyraziłam swoją opinię, czyż nie tego chciałaś? Skoro stworzone przez Ciebie, przepalone fotografie tak bardzo Ci się podobają to wydrukuj je i powieść sobie na ścianie. Jeżeli razi Cię moja krytyka to może rodzina Cię pochwali![]()
Jedynkę obojętne jak byś nie pokazała i tak by było źle, obcięty pazurek, kawałek smyczki w dziwnym kolorze no i nogi z wybijającymi się butami, nie wiadomo poco.
Dwójka, no cóż gdyby piesek był ostro i wyraźnie rysowany, obróżka musiała by aż kłuć w oczy ostrością i wyrazistością, a tak wygląda jakbyś machnęła suwakiem w złą stronę i czekała na oklaski.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Tak jak poprzednicy. Pomysł może i fajny, ale wykorzystanie do tego zdjęć już posiadanych prowadzi do ograniczeń, lepiej by było gdybyś zrobiła zdjęcie typowo pod swój pomysł, właśnie eliminując takie rzeczy które przeszkadzają w odbiorze - tj, smycz, buty, niedociągnięcia kadru.. Poza tym na 2 brak ostrości, a szkoda. U zwierzaków ostrość ustawiaj na oczy. Przy robieniu tego typu zdjęć wydaje mi się że czasem warto zostawić troszkę szczegółów otoczenia, bo tak zwierzak wyszedł jak na śniegu. Musisz próbować dalej i nie zrażaj się krytyką o którą sama prosisz. Musisz dużo ćwiczyć. Obróbkę też. Na forum są porady co i jak zrobić w tutorialach. Powodzenia.
Skontaktuj się z nami