Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: studio domowe

Domyślnie studio domowe

witam serdecznie

za jakkis czas jade do polski i chcialbym sie zaopatrzyc w studio domowe.
    mam nikona d50 3 obiektywy i sabine sb800 no i chcialbym wejsc z pleneru do domu by troche pofocic "w studiu"

czy moglibyscie mi doradzic co zakupic na poczatek jakie lampy tła od podstaw kompletnie wszystko wlacznie z cenami...

byłbym bardzo wdzieczny. wiem ze jest tu wiele inf na ten temat ale nie potrafie tego poskladac dlatego prosze was o pomoc
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

podłaczam się do tego postu, dołaczając swoje pytanie: czy eksperymentował ktoś z halogenami budowlanymi? takimi, jakie mozna kupić w castoramie np. - do nich dokręcone parasolki. sprawdzi się taka tania opcja?

Domyślnie

Takie halogeny najlepsze są zimą w nieogrzewanym studio. Po godzinie w pomieszczeniu będzie taka temperatura jak latem w czarnym samochodzie zostawionym na słońcu.

Domyślnie

kiedys uzywalem takich, nawet sie sprawdzaly. leza gdzies i sie kurza.

Domyślnie

R - jak to zaaranzowałeś? jaka moc? jakie ustawienia? jak montowałeś?

Domyślnie

dwie zarowki, jedna duza, jedna mala (chyba 68Ws i 45Ws), dwie oprawki, dwie parasolki, dwa statywy. konf. ustawien rozne. dawaly rade z cala sylwetka.

Domyślnie

slicznie dziekuej za linki i juz zabieram sie do pracy
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Podłączę się pod temat, gdyż również mam ambitny zamiar popracować trochę z fotografią studyjną. Czy taki zestaw świateł:

http://www.allegro.pl/item134392126.html

będzie wystarczający do oświetlenia całej sylwetki na białym tle? Czy też lepiej zainwestować w lepsze lampy, np funsports CY100MR?

Pozdrawiam,
    --
    Łukasz
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

ten sam zestaw jest na funsporcie, a gdzie mozna kupic tanie tlo? wsumie na allegro sa tanie i mocowanie to juz mozna w castoramie zmajstrowac takze zestaw wydaje sie calkiem calkiem :> tylko pytanie czy lampy trzymaja temperature barwowa?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów