Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: kulka...

Domyślnie kulka...

witam serdecznie
    moje skromne zdjęcie gościa zza okna

mam nadzieję że bedę częściej wpadać na to forum.
    Pozdrawiam Magda

www | FB | Blog

Domyślnie

No śliczny gościu....wypasiony....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Bardzo ładna kuleczka, fajne kolory.

Domyślnie

Bardzo fajna zięba, trochę ten kijaszek z ogonka, ale co tam kijaszek przecież dopiero zaczynasz z ptasią fotografią.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

"Gość zza okna" bardzo sympatyczny ale troszkę trzeba popracować nad tłem.Patyk "wyrastający" tuz za ogonem zięby trochę razi.Walcz dalej i pokazuj efekty.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mam nadzieje, że się nie obrazisz, zdjęcie miało potencjał, więc pozwoliłem sobie na zlikwidowanie niepotrzebności.
    Kiedyś mnie tak pokazano możliwości programów i coś tam się nauczyłem.

Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Sliczna kulka, gratulacje.
    P.S. Zbysior podpowiedz coś więcej o tej edycji, CNX czy PS?
    Z8 + różne klamoty

Domyślnie

Usuwam niepotrzebności w Corel PHOTO-PAINT 12 przyzwyczaiłem się do tego programu i używam go już od dawna, można to robić każdym programem który ma pipetę, aerozol do większych powierzchni i aerograf do szczegółów, pipetą pobiera się kolor z tła blisko wymazywanego elementu, którymś z dwóch narzędzi nakłada się pobrany kolor na element, przedłużając obraz tła z którego pobrało się kolor, powtarza się tą czynność przy każdej zmianie odcienia tła, ważne jest wcześniejsze ustawienie wysokiej przezroczystości żeby kolory delikatnie na siebie przechodziły.
    Są inne sposoby ja jednak robię tak, bo mam możliwość usunięcia trawy i dorobienia w to miejsce kawałka nóżki czy piórka… w lecie kiedy trawy są wysokie taka zabawa bardzo się przydaje.
    Tutaj zdjęcie straciło na ostrości, ale usuwanie robi się w początkowej fazie obróbki.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

dziękuję za tą lekcję, faktycznie nie zwróciłam uwagi na te patyki, byłam tak przejęta zdobienia tego zdjęcia że zapomniałam o otoczeniu. Ostrość słaba po pierwsze robiona przez szybę, a po drugie to był niestety pochmurny dzień. ale jak na początek to chyba nieźle ??
    Pozdrawiam Magda

www | FB | Blog

Domyślnie

Jak przez szybę i jak na pierwsze ptaszki to bardzo dobrze. Zbyszek bardzo ładnie usunął niepotrzebności. Wiesz teraz, że oprócz ptaka ważne jest również otoczenie. Zięba jest śliczna. Koniecznie wpadaj na to forum z kolejnymi ptaszkami. Pozdrawiam
    Pozdrawiam. Krzysiek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów