Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie cls raz jeszcze - pytanie

miałem wczoraj dylemat odnoście sterowania cls-em
    jedna lampa 900 jedna 800 jedna 600 oczywiście wszystkie sb
    chciałem miec kontrolę nad każdą jesli chodzi o moc - no i tu problem ( pomijając problemy z cls-em i odpalaniem lamp ) jak to podpiąć aby wszystko opanować . najprościej byłoby sterować lampami z sb900 umieszczonej na body , ale ja nie chcę jej mieć na aparacie . W aparacie są tylko dwie grupy oprócz wbudowanej lampy czyli tez kapa .
    Układ który chcę stworzyć to dwie parasolki i lampa do tła z kolorowym filtrem lub jedna parasolka jedna kontra i jedna tło ale z kontrolą z aparatu.

Da się ?
    D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.

Domyślnie

Jeżeli chcesz wykorzystać 3 lampy (każda na osobnym kanale) i masz tylko te lampy (bo wbudowana odpada) to sterującą daj na kablu. Rzekomo te nowe radiowe cuda umożliwiają takie myki, że sterującą dajesz na radio. Jak sprawdzę, to potwierdzę.

Domyślnie

Jedną z lamp możesz wsadzić na fotocelę i regulować siłę błysku manualnie, a pozostałe w cls. Albo, jak kolega podpowiada, przez radio, ale wtedy trzeba trochę zainwestować, np.: http://www.speedgraphic.co.uk/prod.a...2FReceiver+Kit.

Uprawnienia umieszczania postów