Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarema Zobacz posta
    to, czy moj "stan emocjonalnyi" decyduje o tym, czy powinienem lepiej komentowac, czy lepiej nie- pozostaw woli autora tekstu, dobra?
    to co mi powinno, a co nie- tez.
    zostala we mnie odrobina empatii. : )
    Powinieneś wystawić komentarz, krytykę czy jak to nazwiesz, po co ma być Ci przykro? Niech Ci nie będzie. Bo zacznie mi być przykro, że Tobie jest przykro.
    "zostala we mnie odrobina empatii. : )"

Chyba powinieneś się cieszyć, że pomagasz komuś swoimi celnymi uwagami, a Ty tu zaraz "zjezdzam", właśnie się zastanawiam, czy chciałeś komuś naprawdę poprzez swoje krytyczne uwagi pomóc, czy po prostu sobie "zjechać" zdjęcie...
    wystawiasz prace do oceny, ktora ja zjezdzam, piszesz, ze cieszysz sie, ze osiagnales to co chciales, no to mi jest przykro, bo mysle, ze sie mylisz.
    ot, cale wyjasnienie.
    Langsam, langsa, jak mawiają nasi zachodni sąsiedzi, z tego opisu wynika, że jestem jakimś kretynem, który się cieszy, że "zjechales" zdjęcie, a przecież nie odbyło się to w takiej kolejności - napisałem, że się cieszę z efektu, a dopiero Ty napasałeś swój pierwszy post.

co do swiatla- nie, nie zapomnialem.
    nie moge o nim nic tu napisac- przez ilosc blura wlasnie.
    Ilość blura? Że nie możesz przez to ocenić światła? Ups. Nie mam pytań, szczególnie, że pisząc o tym, że zapomniałeś o świetle miałem na myśli to, że zapomniałeś go wymienić przy wyliczaniu czynników koniecznych przy pracy nad zamierzonym efektem przy zdjęciu, a nie o świetle w tym konkretnie ujęciu.
    co do wizazystki- wierz mi- niewielu forumowiczow jest zawodowcami, a jednak zwykle maja dostep do wizazystki.
    do tego- mysle, ze w wiekszosci wypadkow- za darmo. i to wcale nie znaczy, ze wizaz bedize slaby.
    wystarczy wejsc na chocby maxmodels i w pare minut znajdziesz wizazystke pod swoja sesje, modelke tez, ktore zgodza sie na TFP.
    Chyba żyjemy w innych światach, w moim ludzie chcą płacę za swoją pracę, w Twoim zadowalają się zdjęciami. Tak to bywa.
    Ty masz wizażystkę, większość osób na forum ma, pewnie nie przyjdzie Ci nawet do głowy, że ktoś może nie mieć. Jak to nazwać ? Nadinterpretacją rzeczywistości? Żeby nie być gołosłownym:
    http://www.maxmodels.pl/forum_24943_...szukiwany.html
    Patrz Pan, zgłosiła się jedna modelka co umiała malować, ale chwilę potem zrezygnowała (rodzinne sprawy) jakoś nie szturmowały drzwi i okien.

pozdrawiam i udanych kadrów zycze. .
    Wzajemnie
    prawie jak Nikon

Domyślnie

Uffff chyba nastał koniec tej dyskusji :]
    Pozdrawiam
    Szymon W.

Domyślnie

pewnie, ze chcialem pomoc krytykujac, a nie zjechac sobie dla zabawy, po prostu niektorzy tego bardzo nie lubia i czuja sie yhm, dotknieci.

juz nie wchodzac znow w dyskusje, bo nie o to tutaj chodzi (swiatla nie wymienilem, bo wymienialem to, co moim zdaniem nawalilo, nie wszystkie czynniki).

co do wizazystki:

zerknąłem na ogloszenie.
    ale wiesz?
    ogłoszenia, to moim zdaniem taki dość...mało skuteczne sposób.

spróbuj zagadać bezpośrednio do kilku wizażystek na priv, ktore dobrze maluja, ale nie maja jeszcze bardzo rozbudowanego portfolio.
    gwarantuje Ci, ze ktoras sie na pewno zgodzi.
    przeciez ja nie od zawsze mam swoja wizazystke. .

wlaze na mm dosc czesto, ale na forum i w ogloszenia nie zagladalem nigdy.
    mysle, ze wielu ludzi robi podobno.

jak znajoma organizowala wieksza sesje zdjeciowa- to pisala BEZPOSREDNIO do wizazystek, modelek i fotografow.
    nie dawala zadnego ogloszenia.

sprobuj tez, a jak nie wyjdzie, to jak boga kocham, stawiam skrzynke piwa.
    i po to pisze w watku, nie na priv, zeby miec na to swiadkow .

pozdr .
    ef-ixy, de-ixy plus pare gratow starszych ode mnie.
    tomaszpietrek.carbonmade.com

Domyślnie

pewnie, ze chcialem pomoc krytykujac, a nie zjechac sobie dla zabawy, po prostu niektorzy tego bardzo nie lubia i czuja sie yhm, dotknieci.

juz nie wchodzac znow w dyskusje, bo nie o to tutaj chodzi (swiatla nie wymienilem, bo wymienialem to, co moim zdaniem nawalilo, nie wszystkie czynniki).

co do wizazystki:

zerknąłem na ogloszenie.
    ale wiesz?
    ogłoszenia, to moim zdaniem taki dość...mało skuteczne sposób.

spróbuj zagadać bezpośrednio do kilku wizażystek na priv, ktore dobrze maluja, ale nie maja jeszcze bardzo rozbudowanego portfolio.
    gwarantuje Ci, ze ktoras sie na pewno zgodzi.
    przeciez ja nie od zawsze mam swoja wizazystke. .

wlaze na mm dosc czesto, ale na forum i w ogloszenia nie zagladalem nigdy.
    mysle, ze wielu ludzi robi podobno.

jak znajoma organizowala wieksza sesje zdjeciowa- to pisala BEZPOSREDNIO do wizazystek, modelek i fotografow.
    nie dawala zadnego ogloszenia.

sprobuj tez, a jak nie wyjdzie, to jak boga kocham, stawiam skrzynke piwa.
    i po to pisze w watku, nie na priv, zeby miec na to swiadkow .

pozdr .
    Nie o to chodzi, Ty masz rację i autor następnego wątku też (przynajmniej jeśli chodzi o wizażystkę)
    Przecież napisałem, że z czasem to nastąpi, nie szukam na "cito" wizażystki, mam jakieś tam swoje plany związane z fotografią i dopóki nie przebrnę przez kilka pierwszych etapów, to nawet w sumie specjalnie jej nie poszukuję.
    Te ogłoszenie to jedynie przykład, że jednak może potrzeba trochę więcej czasu na znalezienie wizażystki. Tak, czepiam się słówek i skrótów myślowych. Sądzę, że nawet w dyskusji o fotografii powinno się być precyzyjnym w wypowiedziach.
    Jeśli z boku się przyjrzycie, to dyskusja zjechała z torów już po pierwszej odpowiedzi. A dalej to już jedynie pewne tego konsekwencje. Lubię rzeczową dyskusję, popartą argumentami, bardzo cenię sobie rzeczową krytykę.
    Trochę mało tutaj tego było. Gdybym faktycznie nie chciał wysłuchać rozsądnej krytyki i uważał zdjęcie za idealne, to wybaczcie, ale nawet bym się nie fatygował, żeby je tutaj przedstawić, bo i po co?
    prawie jak Nikon

Domyślnie

hmm a ja lubie dyskusje i uwazam ze Tobie autorze fotografii ciezko jest ci pogodzic sie z opiniami niepochlebnymi , uwazasz ze to zdjecie jest takie jak chciales osiagnac i jestes z niego zadowolony i to najwazniejsze ... mowisz o definicjach interpretacjach i szerzej rozbudowanych wypowiedziach a tak prawde mowiac jesli komus sie nie podoba to nie ma co go na sile przekonywac ze jest inaczej nie musimy podzielac entuzjazmu co do tej fotografii ..... co do wizazystek swiatel modelek to Jarema ma racje wystarczy bezposrednio napisac i napewno ktos sie odezwie z ogloszeniami na forum jest raczej odwrotnie .... nie mozna miec wszystkiego na raz .... ja przez 7 lat nie mialem wizazystki i jakos sobie radzilem lepiej lub gorzej .... wszystko z czasem i nauka na bledach i na opiniach innych jak najbardziej procentuje .....
    D3s/sb400+sc28/sb700/S24f1.4/S35f1.4/N50f1.8g/N70-200f4/N300:2.8 :P

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Wypowiem się a co mi tam
    Najpierw o zdjęciu : jest bardzo ładne ponieważ wydaje się ze modelka być bardzo naturalną jakby nie pozowała do zdjęcia tylko gdzieś spoglądała. Ładny wyraz twarzy i specyficzne spojżenie nadaje tej fotografi piękny charakter (to moje zdanie)

Co do samego highkey nie znam się na tym ale wydaje mi się iż pewne wytyczne zostały zachowanie, chociaż mogę się mylić,

Tak czy innaczej fotografie oceniam 9/10 - moim zdaniem :P
    System "C"

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów