Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie SB-800 i gwarancja...

Witam.
    Mam dylemat...
    Upatrzyłem sobie lampę w bardzo korzystnej cenie. Na pytanie o gwarancję, dostałem taką odpowiedź:
    "> Gwarancja honorowana w polsce, ale ja zachowuje oryginał i dstaje
    > pan nasza gwarancje sklepową.
    > My załatwiamy gwarancje w serwisie w warszawie."

Mógłby mi ktoś wyjaśnić sens takiego posunięcia ?
    Nie czepiałbym się gdyby lampa była z USA i bez gwarancji, ale czy można nie wydać oryginalnej gwarancji przy zakupie ? Co o tym sądzicie ? W końcu to nie trzysta złotych...

Źródła nie podam, żeby ewentualnej reklamy/antyreklamy nie robić...

Pozdrawiam !

Domyślnie

Jesli bylaby to gwarancja nikon polska to moglby Ci ja wydac i nie byloby sensu jej zatrzymywac. Przy takim postepowaniu po prostu jest gwarancja sklepowa - realizowana w polsce, ale przez sprzedawce (o ile sie nie wypnie - wtedy musisz dochodzic swego po sadach)
    c2h5oh
    |Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
    http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu

Domyślnie

Jesli bylaby to gwarancja nikon polska to moglby Ci ja wydac i nie byloby sensu jej zatrzymywac
    No właśnie, nawet jeśli to europejska gwarancja, to też chyba nie byłoby sensu zatrzymywać... zupełnie tego nie rozumiem... Jaka inna gwarancja jest honorowana w Polsce ? eh...

Domyślnie

Poprostu ściemnia i nie ma gwarancji honorowanej w Polsce , sprzęt jest z USA albo wogóle bez gwary .
    Nie wiem za ile masz okazje wyrwac tę lampę ale badz ostrożny.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Anonymous
    Gość

Domyślnie Re: SB-800 i gwarancja...

Cytat Zamieszczone przez Ponury_Kosiarz
    Witam.
    Mam dylemat...
    Upatrzyłem sobie lampę w bardzo korzystnej cenie. Na pytanie o gwarancję, dostałem taką odpowiedź:
    "> Gwarancja honorowana w polsce, ale ja zachowuje oryginał i dstaje
    > pan nasza gwarancje sklepową.
    > My załatwiamy gwarancje w serwisie w warszawie."

Mógłby mi ktoś wyjaśnić sens takiego posunięcia ?
    Nie czepiałbym się gdyby lampa była z USA i bez gwarancji, ale czy można nie wydać oryginalnej gwarancji przy zakupie ? Co o tym sądzicie ? W końcu to nie trzysta złotych...

Źródła nie podam, żeby ewentualnej reklamy/antyreklamy nie robić...

Pozdrawiam !
    To prostrze nić się wydaje...

Klient kupił lampę na firmę i wprowadził w koszty. Odliczył VAT i miał sporo taniej. Jednak musiał gwarancję zatrzymać dla siebie w razie jakiejkolwiek kontroli. Wystawia Ci własną bo nie moze już podbić tamtej. Jeśli daje rachunek to prawdopodobnie lewy ale to Cię nie interesuje. Jeśli firma istnieje i prosperuje w Polsce to nie przejmuj się i nie wnikaj. Niska cena to właśnie wynik operacji którą opisałem.

Domyślnie

Niska cena to właśnie wynik operacji którą opisałem.
    Dzięki za wyjaśnienie. To całkiem logiczne, niemniej jednak, jeśli coś mi sie zepsuje, to firma krzak zawsze może zniknąć/zmienić nazwę/zmienić adres niepotrzebne skreślić...
    Ech sam już nie wiem... ryzyko niby jest, ale cena kusi. Mam o czym myśleć.
    Jeszcze raz dzięki !

Domyślnie

No wygadaj się za ile ??
    Własciwie to jeszcze nie słyszałem żeby sb 800 nawaliła.
    No własnie jeśli jest bardzo mało awaryjna to może warto zaryzykować ?? Oto jest pytanie
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robren
    No wygadaj się za ile ??
    latwo policzyc: ("minimalna cena znaleziona")/(1 + 22% VAT) + "epsilon" = "cena do wziecia",
    gdzie epsilon zalezy od przebicia wyssanego z palca przez sprzedawce z zachowaniem warunku "minimalna cena znaleziona" > "cena do wziecia",
    c.b.d.o.

uff, uff

Domyślnie

OK OK 1200. Niby nowa. wiem że mało awaryjna, ale nie jest tana a jakby COŚ [tfu tfu] to będę dodatkowo bulił jak za zboże...
    A propos, ile dają gwarancji w sklepie, rok czy dwa ?

Albo jest za 1000-1100 na allegro, ale używana i bez gwarancji...

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Kosiarz: rzeczywiscie sprzet jest albo spoaz UE i facet robi naorawy na wlasny koszt algbo dziala z firma, chociaz wowczas musialby ci wystawic fakture zeby zrzucic lampe ze stanu. niemniej zaufalbym jakiemus TIP z Allegro i wytargowal te 1200. To normalna cena !

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów