Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Exclamation Jaki Kompakt za 1500 PLN ?

Witam,
    Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w dobrze jakiegoś kompaktu. A, że uważam iż jest tu sporo osob mądrzejszych ode mnie to wole się doradzić :P
    cena jaką jest w stanie wydać to max 1500 zł. A zdj. jakie chce wykonywać to głownie na halach sportowych- dokłądnie chodzi o mecze siatkówki. więc duża ogniskowa nie jest tu bez znaczenia, jak również w miarę dobre światło, bo niestety wątpię żeby w jakikolwiek sposób dało się doświetlić.
    Z góry wielkie dzięki za szybką odp.
    D80, 50 1,8D, 18-55 , Nikon/M42 , Helios 44-2 + dużo wyobraźni, mało pieniędzy i jeszcze mniej wolnego czasu...

Domyślnie

A nie lepiej za 1500 kupić D40 + obiektyw. Jasność i jakość obiektywów kompaktów plus radzenie sobie z wysokim iso, oraz co ważne przy sporcie czas rekcji na supust oraz AF dyskwalifikują je do takich zastosowań.
    Puszka po konserwie turystycznej i słoik po ogórkach kiszonych

Domyślnie

jakby to było dla mnie to nie byłoby problemu. tylko ze d40 brakuje śrubokręta, a jasne obiektywy z silnikiem to już spory wydatek.
    z reszta po co komu lustro jak i tak pewnie większość zdjęć będzie wykonana na trybie Auto.
    a sam skłaniałbym się do zaproponowania jej P80. aczkolwiek wolałbym jeszcze poznać waszą opinie.
    D80, 50 1,8D, 18-55 , Nikon/M42 , Helios 44-2 + dużo wyobraźni, mało pieniędzy i jeszcze mniej wolnego czasu...

Domyślnie

Może zaczekaj jak wypadnie Casio EX-FH25, za kilka dni będzie review na steve-digicams. Całkiem jasny zoom f2.8-4.5 (26-520mm) i do tego unikalny tryb filmowy.. Cena będzie na poziomie Sony HX1 ok podanej przez ciebie kwoty.

Domyślnie

a może któreś z sx10, sx1 itp???tylko że to spore jest i na 4 paluchy, ale za to ma ruchomy ekran i filmy full hd.....

tz5, tz7 też są niezłe.....

Domyślnie

ze swojej strony mogę polecić:
    Sony HX1 z matrycą CMOS i 20x zoom optyczny

lub mniejszy Sony WX1 też z CMOSem, ale dodatkowo jeszcze szerszy obiektyw od 24mm !!
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Sony HX1 ma świetny tryb filmowy, pod tym względem przewyższa większość kamerek średniej klasy. Znam tylko jedną o zbliżonej cenie i jakości nagrań Canon Legria. Również Canon SX10 nagrywa filmiki bardzo dobrej jakości jednak trochę ustępuje Sony, szczególnie w ciemności dzięki trybowi night shot. Na plus dla Sony jakość dzwięku co przy filmikach ważne. Obydwa SX10 i HX1 mają obracane panele jednak Sony tylko w pionie. Ze względu na tryb filmowy i niezłej jakości zdjęcia do 400 ISO warto taki mieć ale liczenie na to, że dotrzyma kroku szybkiemu obiektywowi np. S70-200/2.8 i lustrzance przy zdjęciach sportowych na hali jest oczywiście pomyłką. Widziałem dzisiaj w FJ taki za 1.7k z kartą 8GB wartą 200 zł.

http://img689.imageshack.us/img689/6985/hx1.jpg
    Ostatnio edytowane przez bckp ; 20-01-2010 o 19:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta
    G10
    Doloz 2 stowki i kup G11. Lepsze wyzsze ISO

Domyślnie

Kompakt na hale do zdjęć sportowych ? Żaden kompakt... Bawiłem się G10 , mam LX3. Jako zabawka, aparacik w kieszeń to ok. Jak na kompakt fajne małpki. LX3 ostre i jasne szkło, ale to są tylko kompakty. Akceptowalne tylko niskie ISO, opóźnienie znaczące. Reasumując każde lustro będzie lepsze niż kompakt (nawet drogi kompakt). Matryce w tych aparatach to "popierdułki" nie oczekujmy cudów.
    Moja strona sluzenko.com

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów