Jakoś do mnie nie przemawia.
Szukaj
Jakoś do mnie nie przemawia.
|| D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||
No faktycznie konwersja B&W jest tu raczej słaba.
Jak miałem pierwszy aparat to uczyłem się nim patrzeć na świat, widzieć kadry dookoła siebie, oprócz wyostrzania nie ingerowałem w zdjęcia.
Teraz przyszedł moment, w którym odkrywam wszelkie programy typu Lightroom, PS itp. których nie używałem wcześniej i być może troszkę się nimi "zachłysnąłem".
Ale jestem spokojny, wiem że w końcu wjade na dobre tory i w tej materii.
Wszystkim odwiedzającym i komentującym dziękuje za cenne rady :]
Pozdrawiam
Szymon W.
to w takim razie masz kolejne narzędzie do zabawy (i robienia zdjęć czarno-białych, a nie szaro-szarych)- mixer kanałówI porzuć takie kombinacje (kolorowy element+reszta BW) bo w większości przypadków jest to niczym nie podparte, tandeciarskie efekciarstwo. Wiedz jak to zrobić, bo umiejętność może się przydać np. do tworzenia masek, ale porzuć ten kierunek...
![]()
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
Czy zwróciliście uwagę na temat..?.."Czerwień"..ładna ,zresztą...Może B&W za malo agresywne ale,mz,zaliczył temat już zapomniany...nawet przez Nemetha.....
![]()
![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Skontaktuj się z nami