Po primo, to mam nadzieję, że umieściłam ten temat w dobrym dziale, bo jestem tu nowa i nie za bardzo się orientuję. W każdym razie liczę na wyrozumiałość.
Dysponuję Nikonem d60 oraz Nikkorem 18-105. Rozglądałam się za jakimś nieco dłuższym i jaśniejszym szkłem, gdyż fotografuję głównie konie, często na zawodach i brakuje mi troszkę tej dwusetki. Poza tym na zawodach halowych ten Nikkor jest niestety za ciemny, przez co udaje się zrobić tylko kilka najwyżej zadowalających zdjęć.
Podczas wypraw poszukiwawczych natknęłam się na Sigmę 70-200/2.8, konkretnie widziałam zdjęcia kilka osób pstrykających d40 i jestem delikatnie powiedziawszy - zachwycona efektami. Rozmawiałam z nimi i powiedziały, że z czystym sumieniem mogą polecić to szkło. Chciałabym jednak wiedzieć, czy ktoś używa Nikona d60 z tym obiektywem i jak on się sprawuje. Niby d60 i d40 to prawie to samo, ale wolę mieć pewność, że wszystko gra.
Jeśli ktoś się orientuje, to może mi podpowiedzieć jakieś inne obiektywy z tym światłem, ale raczej zostanę przy Sigmie, zanim uzbieram na Nikkora to zdążę osiwieć, a moje d60 będzie się nadawało tylko na popielniczkę.
Pozdrawiam.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami