Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie Ładowarka NI-MH

Witam. Zna ktoś może jakąś ładowarkę godną polecenia do akumulatorków Ni-MH? Mam 2 komplety baterii ale niestety padła mi ładowarka. Może to i dobrze bo ona nie miała funkcji rozładowywania i w taki sposób moje ładowarki mogły szybko przestać służyć tak jak powinny w szczególności że lampa błyskowa nie wykorzysta całej energii. Proszę o propozycje. Cena myślę że do 50 PLN!

Domyślnie

Zrewiduj cenę. A jak to zrobisz to poszukaj BC700 będzie najbliżej cenowo.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Mogę polecić taką jak moja. FOREVER typ FR6178. Procesorowa z LCD ma 4 oddzielne kanały , możesz ładować 1, 2, 3, lub 4 akumulatorki AA, AAA. Ma też funkcję rozładowywania (ważna przy aku. NiCd) Ja kiedyś (ok. 2 lata) zapłaciłem za nią i 4 aku. AA 2500mAh tej samej firmy ok. 80 zł. Zarówno ładowarka jak i aku. do tej pory są OK.
    Taką samą masz tu: http://www.allegro.pl/item884062844_...omatyczna.html
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XXL Zobacz posta
    Mogę polecić taką jak moja. FOREVER typ FR6178. Procesorowa z LCD ma 4 oddzielne kanały , możesz ładować 1, 2, 3, lub 4 akumulatorki AA, AAA. Ma też funkcję rozładowywania (ważna przy aku. NiCd) Ja kiedyś (ok. 2 lata) zapłaciłem za nią i 4 aku. AA 2500mAh tej samej firmy ok. 80 zł. Zarówno ładowarka jak i aku. do tej pory są OK.
    Taką samą masz tu: http://www.allegro.pl/item884062844_...omatyczna.html
    I nie masz z nią żadnych problemów? Kurcze trochę dużo ale za jakość się płaci!

Domyślnie

Tak z ładowarką jak i z aku. żadnych problemów. Ładowarka ładuje każdy akumulatorek oddzielnie i każdy jest doładowany na maxa. Jak mam większą ilość akumulatorków to jak tylko któryś jest naładowany (zapala się dioda na zielono i daje sygnał dźwiękowy) wymieniam go na następny. Nie trzeba dobierać parami, nie trzeba zwracać uwagi na pojemność, wielkość itp. Jedeynie co , to nie da się ładować obok siebie jadnego AA a drugiego AAA bo mechanicznie nie dociśnie tego krótszego (AAA). Lepsza jest ta BC-700 ale droższa. Ja na swoją nie powiem złego słowa, jest OK.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Dzięki wielkie za pomoc. Chyba dołożę te 3 dyszki bo myślę że warto! Dzięki

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Są jedynie trzy ładowarki godne polecenia.
    Techno Line BC700 http://www.ramtech.pl/ladowarka-prof...FYt_3godUCWIQw
    Techno Line BC900....jak wyżej, ale ma więcej funkcji
    Powerex model MH-C9000 http://cyber-shop.pl/product_info.php?products_id=745

Akumulatory najlepiej ładuje się powoli, prądem równym 1/10 pojemności ogniwa. Wtedy akumulatory mogą służyć nam latami i są ciągle jak nowe.

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Kolega wyzej mnie wyprzedził I ma racje co do ladowarek, te co podal to sa najbardziej godne polecenia Ja mam osobiscie BC700 i jestem z niej super zadowolony dokup sobie jeszcze do tego aku Sanyo Eneloop i zapomnisz na dlugi czas o kupowaniu nowych takich rzeczy (mam na mysli awaryjnosc).

Domyślnie

Potwierdzam BC700 i Enelopy. Po kłopotach
    Nikon D300 Nikkor 18-105, 50/f1,8, SB-700

Domyślnie

Dzięki chłopaki! Jutro wpłacam kolesiowi kasę na konto i z niecierpliwością czekam na ładowarkę BC700!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów