Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Domyślnie

mysle ze jednak maja pojęcie o konkurencji bo zapewne duzo sprzetu dostają do naprawy i ten sprzet pracował z róznymi elementami nie koniecznie ich produkcji to tak jak kupić np sigme i jesli sie cos stanie to uzytkownik puszki nikona nie ma co szukac w ich serwiie?to by było bez sensu maja swiadomosc tego ze ludzie pracują z roznymi podzespołami na ich puszce i podejzewam ze znają konstrukcje podrubek i innych firm w koncu to serwis

mysle ze znają bo ten grip wygląda identik jak orginał i nie wykluczone ze produkowany jest w tej zamej fabryce co org tyle ze z tanszych materiałów - nie wiem ale podejzewam a po drugie to przeciez serwis wiec powiini sie znac maja przeciez swiadomosc tego ze ludzie roznie konfiguruja swoj sprzt i zawsze moze sie cos stac np podpinasz obiektyw sigmy czy tamrona i nagle cos sru i puszka padła i co wtedy serwis powie ze z powodu uzytkowania aparatu nie z ich obiektywem nie przyjmie do serwisu ? to by było bez sensu
    Ostatnio edytowane przez Joa ; 15-01-2010 o 19:03 Powód: proszę nie mnożyć postów
    NK D700 /NK D300 / Nikkor 24-70 2,8 / Nikkor 85 1.8 / Sigma 20mm 1.8 / 2x sb800 /2xQuantum 300Ws / GRIP / jakieś tam parasolki statywy / siatkę CF-ów / niezłe oko !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez npictures Zobacz posta
    podejzewam ze znają konstrukcje podrubek i innych firm
    Podejrzewam że konkurencja nie zna konstrukcji oryginału bo gdyby tak było to dziś byś tu nie zadawał pytania co z tym gripem
    Cytat Zamieszczone przez npictures Zobacz posta
    w koncu to serwis
    W końcu to Polska
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeS Zobacz posta
    W końcu to Polska
    swiete słowa
    NK D700 /NK D300 / Nikkor 24-70 2,8 / Nikkor 85 1.8 / Sigma 20mm 1.8 / 2x sb800 /2xQuantum 300Ws / GRIP / jakieś tam parasolki statywy / siatkę CF-ów / niezłe oko !!!

Domyślnie

Może i znają zamienniki, ale nieleży w ich gestii tłumaczyć się za jakość i poprawność ich działania z oryginalnym sprzętem. To tak jakbyś Podpiął Nikkora 70-200/2.8 VR do Zenita (to tylko teoretycznie) i miał do nich pretensję, że po wywołaniu kliszy stwierdziłeś, że VR chyba nie działa i żeby Ci wytłumaczyli dlaczego.
    To jest autoryzowany serwis Nikon i oni serwisują produkty firmy Nikon. Ktoś powiedział, że użytkownik stosując zamienniki bierze na siebie odpowiedzialność ewentualnej usterki. Ja się z tym zgadzam. Możesz ewentualnie zarzucić producentowi gripa Alfa, że towar jest niezgodny z umową, bo miał być kompatybilny z konkretnym modelem, a nie jest. Chyba, że w instrukcji jest napisanie: "Nie aktualizować firmware"u, bo grip się sfakoli".
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeS Zobacz posta
    Podejrzewam że konkurencja nie zna konstrukcji oryginału bo gdyby tak było to dziś byś tu nie zadawał pytania co z tym gripem

tego nie wiemy ja zadałem pytanie co sie stało skoro i orginał nie działał co sie mogło stacw puszce ze nie działa i orginal i kopia

Domyślnie

Ja mam inny problem z alfą. Jeśli zostawię podpiętego gripa do aparatu to po 3-4 dniach bateria jest martwa. W normalnych okolicznościach pozostawienie aparatu bez gripa nie wyczerpuje baterii tak szybko. Czy to norma, czy może mój egzemplarz jakiś prądożerny?
    FED-2 + Industar 26M f2.8/50mm, FED-5 + Industar 61 L/D f2.8/52mm, Zenit TTL + Helios-44m f2/50mm. Nikon jakiś też się znajdzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Możesz ewentualnie zarzucić producentowi gripa Alfa, że towar jest niezgodny z umową, bo miał być kompatybilny z konkretnym modelem, a nie jest.
    I jeśli producent uzna moją rację to znając życie wymieni co najwyżej gripa na nowego a co jeśli coś się stanie z body? Wyprą się...
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

Czy w Waszych alphach, po przykręceniu do puszki grzechocze pokrętło mocujące (posiada bezwładność)? U mnie tak i powiem szczerze, że mnie to irytuje bardzo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biadzi Zobacz posta
    Ja mam inny problem z alfą. Jeśli zostawię podpiętego gripa do aparatu to po 3-4 dniach bateria jest martwa. W normalnych okolicznościach pozostawienie aparatu bez gripa nie wyczerpuje baterii tak szybko. Czy to norma, czy może mój egzemplarz jakiś prądożerny?
    Czy ktokolwiek mógłby się ustosunkować?
    FED-2 + Industar 26M f2.8/50mm, FED-5 + Industar 61 L/D f2.8/52mm, Zenit TTL + Helios-44m f2/50mm. Nikon jakiś też się znajdzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Czy w Waszych alphach, po przykręceniu do puszki grzechocze pokrętło mocujące (posiada bezwładność)? U mnie tak i powiem szczerze, że mnie to irytuje bardzo.
    Potwierdzam, grzechocze. Ale w oryginale również "lata". Grip Alfy jest dokładną kopią oryginalnego, tylko zastosowano inne materiały. Na pierwszy rzut oka nie rozróżnisz, który jest który.
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów