A więc ..POMOCY !!!! Z puszką d300 i gripem alfa zamiennikiem mbd-10 pracowałem ponad pół roku i było ok.
Nagle przestały działać pierscienie nastawu czasu i przesłony w gripie oraz jog, spust migawki i af-on działały. wysłałem gripa do serwisu stwierdzili uszkodzenie i przysłali nowiutki. podpinam i....to samo a nawet nie działa aparat z gripa w sensie baterii po prostu pokazuje rozładowaną. wiec dzwonie do serwisu ze nie działa powiedzieli zebym sprawdził z innym body pojechałem do znajomego do sklepu i podpiąłem orginalny grip nikona do swojej puszki i d... to samo z innym egzemplarzem alfy to samo i pytanie co sie stało
aparat działa 100% ok nawet z podpiętym gripem ale z pozycji aparatu bo z gripa jak wczesniej pisałem nie działają pierscienie
w międzyczasie zmieniłem frimware na 1.10 nowy ze strony nikona tylko nie pamietam tego czy po zmianie frimware juz przestało działać czy jeszcze przed i pytanie co z tym fantem dalej
czy ma ktoś moze stary frimware 1.01 chyba? i czy ew jest szansa na zamiane na niższy bo moze problem lezy po stronie oprogramowania czy ew upgradować jeszcze raz do 1.10 moze jakiś błąd czy coś sam nie wiem
a moze jakas funkcja w menu o której nie mam pojecia to powoduje
jesli ma ktoś jakis pomysł bede wdzięczny pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami