Szukaj
Wydaje mi się , że jak w ramach jednego gospodarstwa domowego i nie zarabiasz na zdjęciach obrabianych PS to chyba wielkiego bólu nie ma. Ale możliwe że mam spaczone podejście. Tak na marginesie jestem ciekawy , gdyby przeprowadzić ankietę na tym forum (tylko rzetelną) i ilu z nas posiada licencję na PS a ilu na "triala" ? Niestety obawiam się , że wyniki mogą być smutne.
Ja zainwestowałem w legalne oprograowanie - ale siedzą bardziej w DTP więc kupiłem pakiet designe standard. W takim pakiecie wychodzi naprawdę niewiele za program pod warunkiem, że się je wykorzystuje. Co do ceny samego ps obecie to: link.
staruszek D70, D90 + SB 600 + 4 zoomy + 5 stałek
Jeśli wersja IE to dodatkowo zostaje w kieszeni prawie 200zł.
Ja póki co czekam spokojnie z zakupem do mojego prywatnego użytku również pakietu Design Standard. Możliwe że doczekam się wersji CS5Na dzień dzisiejszy mam do dyspozycji 24h/dobę dwa komputery z pakietami Design Premium CS3 i Design Standard CS2 w firmie gdzie pracuję.
Pakiety Adobe to w sumie najkorzystniejszy zakup - jeśli się potrzebuje np. Illustratora, Indyka lub Acrobata Pro oprócz Photoshopa. Nieopłacalnym wtedy staje się zakup dwóch osobnych programów - wyjdą drożej niż np. zakup całego pakietu Design Standard gdzie dostajemy jeszcze gratisowo dwa programy. Kupując taki pakiet mamy więcej niż 50% rabatu na poszczególne programy - reasumując - sam PS CS4 IE kosztuje nas wtedy niecałe 1500zł.
Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30
Ja swojego PS CS4 przywiozłem z US - kosztował mnie $600 na Amazonie... Jedyna "wada" to brak lokalnego supportu - wada w cudzysłowie bo ten support i tak niespecjalnie się do czegokolwiek nadaje...
Jakbym nie miał na CS4, to wolałbym żyć z Elementsami czy jakiś PSP niż kraść...
Skontaktuj się z nami