Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

fakt piszą coś o unikaniu kadru 1/1 bo to najczęściej szkodzi zdjęciu. No tak, ale tu chyba nie szkodzi. A wiec można tak, można inaczej. Pastele świetne, niebieskiego nie ma bo nie może jak długie czasy pokazały tylko białe grzywy fal. A zresztą kto widział w Bałtyku niebieską wodę zwłaszcza o tej porze roku .
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pumexior Zobacz posta
    Dzięki za komentarze. Kolorów nie jestem pewny jednak nie zdarzyło mi się słyszeć opinii że mam zbyt ciepłe kolory na zdjęciach. Inna sprawa że mój monitor jest uważany przez niektórych za "pseudo monitor"
    Nie martw sie moj tez jest "pseudo monitorem" Ale skalibrowanym.....patrzac na moja wersje moglem troche przesadzic z ochlodzeniem.....ale u Ciebie jest za pomaranczowo....lecz patrzac na komenty innych tak jest ok....
    Przedstawilem tobie tylko moja wizje

Dobra poprawilem moja wizje i tak moim zdaniem wyglada lepiej

Cytat Zamieszczone przez Angadil Zobacz posta
    Greg gdzieś ty widział niebieski piasek ?????
    To już drugie zdjęcie które psujesz :P
    To jest wieczor a slonce nie pada bezposrednio tylko gdzies tam przebija sie przez chmury......wiec jaki piasek powinien byc?? I nie jest niebieski a woda ma kolor niebieskawo zielony i taki jest blizszy natury niz pomaranczowy
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 13-01-2010 o 22:04

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

GREG zwróć uwage na to, ż gdziś tam zachodziło słońce co dało cieplejszą tonację fotografii...
    Pierwsza propozycja była zbyt chłodna, druga już lepiej choć moim skromnym zdaniem oryginał jest bliski ideału

Domyślnie

Greg, nie gniewaj się ale żadna z Twoich wizji nie oddaje tego, co widział tam autor
    Nie wszystko musi byc super zbalansowane czy wykadrowane. Liczy sie efekt końcowy, odbiór a z tym przedpiścy problemu nie mają
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Grzegorz, ja też sądzę, że naprawa kolorów nie poszła Ci najlepiej. Może autor nie trafił w śródokręcie z barwą, ale jego wersja podoba mi się zdecydowanie najbardziej.
    Nieszablonowy kadr uważam za plus. Podoba mi się i tyle.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Co do kolorystyki zdjecia autora to jestem na tak( choc wersja Grega w drugiej odslonie tez jest ok, mz) ,ale niestety horyzont w polowie kadru psuje dla mnie to zdjecie...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

czy jezeli ja tez nie widze niebieskiego piasku to mam problem?
    D80 Tamron 17-50 mm F/2,8 Nikkor 70-300 mm VR

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów