Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Pocket Wizard

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

cos mi sie pomylilo ;-(

ps ale tak w temacie, mialem kupic PWII od jednego z sprzedawcow na ebay (ktory mial tylko jednego czy dwa negatywy na 1200 transkacji)
    i jakos tak sie namyslalem i namyslalem i ijak juz chcialem kupic to mial negatywow 6 a teraz ma 40 pare ;-(
    i od konca grudnia nie ma z nim kontaktu. jeden z komentarzy "sick, in prison or dead?"
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 05-02-2010 o 17:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    cos mi sie pomylilo ;-(

ps ale tak w temacie, mialem kupic PWII od jednego z sprzedawcow na ebay (ktory mial tylko jednego czy dwa negatywy na 1200 transkacji)
    i jakos tak sie namyslalem i namyslalem i ijak juz chcialem kupic to mial negatywow 6 a teraz ma 40 pare ;-(
    i od konca grudnia nie ma z nim kontaktu. jeden z komentarzy "sick, in prison or dead?"
    Tak bywa, póki nie zobaczę na oficjalnej witrynie pocketwizard informacji że wersja na nikon jest dostępna dopóty nie zaufam żadnemu sprzedawcy oferującego gruszki na wierzbie
    Ostatnio edytowane przez Andrzej Olender ; 05-02-2010 o 17:32
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Witam,

ja swego czasu testowalem Pulsary Bowensa z Nikonem d70s, udalo mi sie uzyskac czas synchronizacji 1/1250 sekundy z lampami studyjnymi oraz 1/1000 sekundy z SB-28 i Vivitarem 285HV

pozdrawiam
    d.

Domyślnie

tylko, że D70 to migawka hybrydowa, a te czasy o których pisałes nie sa realizowane przez migawkę, a elektronicznie. Stąd duża przewaga D70.
    Jest wysoce prawdopodobne, że minimalne ściemnienie obrazu masz już nieco wcześniej niz podałeś. Tu nie ma typowego dla migawki szczelinowej przysłonięcia boku klatki, a właśnie po prostu strata na jasności na całej powierzchni.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

mozesz miec racje, jako drugie body mam Canona, na korym nie probowalem niczego krotszego niz 1/250 s

musze poprosic znajomego ktory uzywa w studio d80 z lampami bowensa do ilu moze zejsc maksymalnie i dam znac..

d.

ps. jedno co jest pewne to duza niezawodnosc jesli chodzi o wyzwalanie, producent podaje ze liczba nie odpalonych lamp jest na poziomie 1/1000 wyzwolen

Domyślnie

coś czuję że jak wreszcie pojawi się wyczekiwany PW to się rozejdzie w parę godzin jak jakiś HarryPotter i znów będzie trzeba czekać ze 3 miesiące na dostawę :/
    jak tylko jakiś malutki newsik/plotka na temat premiery się pojawi to dajcie znać
    a może konkurencja poprawi tego pixela, albo jeszcze ktoś coś wypuści lub nikon zacznie montować radio do body i lamp

Domyślnie

Zastanawiam się jak to mozliwe żeby działało w TTL u , skoro mierzy sie to przez obiektyw a ten może być 50 m od obiektu i może mieć w kadrze sporo innych świateł lub ciemności ? w Canonie TTL owy PW działa bez problemów ?

Domyślnie

kanon ma kolejne cudeńko TTL http://optyczne.pl/2849-nowo%C5%9B%C...lacz_lamp.html a w nikonie nadal cisza ;(

niestety nie mam audio w pracy ale mam nadzieję że to prawda i coś tam już stworzyli i testują
    http://www.youtube.com/watch?v=8PrAL...ayer_embedded#

Domyślnie

nikon juz tego pixela ma od jakiegos czasu, poszukaj w lampy blyskowe

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów