Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Istanbul

Domyślnie Istanbul

wrzucam kilka ulicznych kadrów ze Stambułu, wiem że mało ludzi na nich. cała reszta do obejżenia tutaj, zachęcam do zajrzenia i czekam na komentarze.

Ilford Pan 400.

ramicx
    Gość

Domyślnie

1 dobra, jest rytm, (chyba trochę leci w bok i przyciął bym dół, ale to nie jest najważniejsze)
    ogólnie konwersja do B&W mogłaby być lepsza
    pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ramicx Zobacz posta
    ogólnie konwersja do B&W mogłaby być lepsza
    pzdr
    hehe doobre

Domyślnie

z tego co widzę to są skany z filmu, więc rozumiem że sztuka obecnej konwersji z cyfry do bw prześcignęła oryginał, miasto wygląda na wymarłe a szkoda bo zdjęcia nie oddają klimatu tego miejsca. Stambuł jest piękny, a zdjęciami starasz sie pokazać coś zupełnie przeciwnego. Jak pojedziesz robić zdjęcia w warszawie, też zamieścisz place budowy, czy puste ulice?

PS obejrzałem również pełną galerię zdjęć ze stambułu, mi się nie podobają, to jednak tylko moje zdanie.
    Ostatnio edytowane przez robsonzbydzi ; 13-01-2010 o 10:08
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Domyślnie

Jak na mój gust trochę za mało kontrastu w tych zdjęciach jest
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

ramicx
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kedazi Zobacz posta
    hehe doobre
    może konwersja to niefortunne słowo... ale jakie, proces C41 ?

Cytat Zamieszczone przez robsonzbydzi Zobacz posta
    z tego co widzę to są skany z filmu, więc rozumiem że sztuka obecnej konwersji z cyfry do bw prześcignęła oryginał,
    oczywiście że tak, obecne techniki konwersji dają o wiele większe możliwości, w szczególności dla amatorów których kontrola nad jakością odbitki kończyła się wraz z oddaniem filmu do zakładu foto.
    Poza tym jeśli zeskanujesz np niedoświetloną klatkę, to czy nie możesz jej już poprawić? a jakość skanu odpowiada w 100% odbitce na papierze?

Uprawnienia umieszczania postów