Szukaj
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Witaj, ja tam amator jestem, ale winieta wedlug mnie na niektórych razi. Poza tym nie podchodzi mi to z bananami. Po prostu koncept mi nie pasuje (monochromatycznie z kolorkiem banana, no i samo zdjęcie też).
Na 8 minę Młodej odbieram jako znudzoną, a miejscówka z kwiatkami super.
Poza tym odbiór pozytywny, dobry warsztat, moim zdaniem
Pozdrawiam, MC
zdjęcie życia jeszcze przede mną
Jak dla mnie wszystkie te zdjęcia są do siebie bardzo podobne.
Za dużo "ozdóbek" za mało zdjęć.
5 schował bym głęboko do szuflady ale to moja opinia.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Mi się zdecydowanie 1 nie podoba, twarz panny młodej, w przeciwieństwie do 2 która jest więcej niż poprawna. 6 Też niczego sobie ale coś w niej i zachwyca i drażni....drugi amator w tym wątku![]()
Na razie D90 i D7100, S150 Macro, T116, N35, S50 1,4 S50-150, S900 i statyw całkiem dobryFajne hobby i tyle
http://pawelmeszynski.flog.pl/
mz slabo. wszystkie kadry bardzo podobne, nudne, bez pomyslu. nie wspominac o teksturach, ktore tu nie pasuja. obrobka do poprawki.
| Nikon |
2 mi się podoba, fajna konwersja bw, na 8 chyba ci ostrość trochę uciekła, zdjęcie z bananem z ta obróbka też mi nie podchodzi ale w bw pewnie było by całkiem ciekawie, mi osobiście sesyjka się podoba
Ja postaram się podkreślić to co jest dobre w tych zdjęciach.
1) Czysto, ładnie, poprawnie naświetlone, świetnie poradziłeś sobie ze światłem (nie ma cieni pod oczami, twarze obu osób równo oświetlone)
2) Na części nr 2,6,7 zdjęć bardzo ładnie uchwyciłeś spojrzenia (zdjęcia wyglądają naturalnie), na pozostałych miny przedstawionych osób nie za bardzo pasują do zdjęć ślubnych. Niestety trzeba wyzwolić migawkę po kilka/kilkanaście razy na jedno ujęcie i uważać na młodych gdzie się patrzą co robią (czy np się nie oblizują).
3) bardzo podoba ni się konwersja do cz-b.
Ogólnie te trzy wymienione zdjęcia są wg mnie bardzo dobre.
Co nie pasuje
Za dużo skosów
Za dużo ozdobników
Ciut za duża winieta, ale zależy jeszcze od zdjęcia.
Musisz popracować nad nie tyle kadrem co sposobem stawiania młodych bu nie wychodziło sztucznie jak np 4 i 5 (moim zdaniem) oraz nad pomysłem na zdjęcie.
Zadbaj o szczegóły i jak się da to wymaż niepotrzebne szczegóły np druty z ogrodzenia na 5 i 6.
Wrażenie mam takie, że jest nawet dobrze, tylko nagromadzenie efektów (skosy, ramki, faktury- ozdobniki, winieta) zepsuły zdjęcia. Może spróbuj robić zdjęcia bez tych wszystkich pierdołek, a jak one będą super, to wtedy ewentualnie na jakiejś części dodasz to czy owo.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Raf 007 ; 13-01-2010 o 12:38
mądrze prawi mój przedmówca - w moim odczuciu tez za duzo tu wszystkich udziwnien
Pzdr
Piotrek
Numery 3,4,6,7 bardzo fajne.
Nie podoba mi się efekt tego papieru/papirusu, że niey stara fotografia etc.
Skontaktuj się z nami