Szukaj
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
1 powala na kolana .... a sama przygoda tez niczego sobie![]()
Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi
No to miałeś ekscytującą, bardzo ładnie opisaną „wąsatkową” przygodę. Ja za takimi zdjęciami też chętnie wpadłbym po pas w bagno. Wąsatka to bardzo ładny ptaszek, z którym nigdy nie miałem przyjemności spotkać się na żywo. Zdjęcia oczywiście bardzo dobre – ze wskazaniem na jedynkę. Szkoda tylko, że nie zapozowały Ci inaczej (chętnie zobaczyłbym profil, ale to tylko moje fanaberie). W związku z tym, że już je namierzyłeś to pewnie niedługo i samiec pojawi się na forum, bo przecież samiczka jest taka ponętna choć zmarznięta![]()
Pozdrawiam. Krzysiek
w sobotę spróbuję ponownie przyczaić się na wąsatki. Tym razem bardzo uważnie spoglądać będę pod nogiTeż mam nadzieję na samczyka, choć wiem, że łatwo nie będzie
Samiczka na zdjęciu żerowała koło mnie w odległości max 50 cm!!! To niesamowite - mogłem przyjrzeć się jej z bliska. To niewiarygodnie piękny ptak i co najważniejsze kiedy się delikatnie poruszyłem w ogóle się nie wystraszyła
W tej odległości skubała trzcinę dobre 10 minut i straciłem już nadzieję, że wykonam jakiekolwiek zdjęcie. Ale udało się, kiedy oddaliła się na odpowiednią odległość. Z profilu nie udało mi się zrobić dobrego zdjęcia
I jeszcze coś, w co trudno uwierzyć: siedziałem na karimacie w trzcinach niczym nie przykryty, jedynie miałem zielone ciuchy
![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Niesamowite – 50 cm. Czyli to nie są aż tak płochliwe ptaki i jest szansa podejścia ich bez czatowni. A ja myślałem, że wąsatki były za daleko i dlatego się nie udało zrobić więcej dobrych zdjęć – a tu masz – za blisko!!! Emocje w ciągu tych 10 minut musiały być ekstremalne.
Pozdrawiam. Krzysiek
Gratuluję fotek,mimo że zmoczyłeś d....,to świetne,a może właśnie dlatego...![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Fajna puchowa kulka,trafiona w dychę.
-"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-
wld i wszystko jasne.
Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? A.E.
fajne fotki i fajnie opisane!
Taki to juz jest los fotografami tez zdarzyło sie wpaść do bagna czy wody, ale zawsze ratowałem sprzet, czy to rece do gory czy zostawiałem na jakiejś kępie trawy
Wy tez tak macie??
Skontaktuj się z nami