Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Wąsatka...

Domyślnie Wąsatka...

Dzisiaj, mając wolne, wybrałem się w głąb trzcin na wąsatkę. Kiedy ją wypatrzyłem moje zadowolenie nie miało granic. Uganiając się za nią zapomniałem zachować szczególne środki ostrożności. W pewnym momencie wpadłem po pas w bagno, po paru sekundach zagłębiłem się po piersi. Ratując aparat delikatnie odrzuciłem go na bok, później zastanawiałem się nad swoją nieciekawą sytuacją. Z trudem udało mi się przejść do poziomu i wykulałem się na twardszy grunt. Nie powiem, wystraszyłem się jak diabli. Gruba warstwa śniegu ochroniła przed solidnym zamarznięciem. Nie pomyślałem o tym. Chwila grozy ale dwa ujęcia tego ptaka mam Niestety zabrakło słońca Kiedy doszedłem do domu (ok. 1500 m) stanowiłem jedną wielką zmarzniętą skorupę, okrutnie cuchnącą szlamem Najważniejsze z tego to fakt, iż w moich okolicach występuje ten rzadki gatunek i na pewno ponownie odwiedzę to trzcinowisko

1.

2.
    Ostatnio edytowane przez wld ; 12-01-2010 o 16:57
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Zdjęcia piękne, dla mnie jesteś mistrzem fotografii.
    Wziąwszy pod uwagę że takie efekty osiągasz nie D3 xxxssss i nie stałką za 30 tyś. to tym bardziej jesteś mistrzem.
    Przygoda też niesamowita, kto by takie zdjęcia pokazywał jakbyś nam utonął… tfu!!! na psa urok.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

ładna ptaszyna w wyjątkowo ciekawej pozie... no i z drugiej stromy to miałeś wizytę w spa za darmo
    Nikon D200 + S17-70 2.8-4.5 + N50 1.8 + N70-300Vr
    "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."

Domyślnie

Faktycznie, przeżycie nie małe... Najpierw euforia, a pozniej walka o wlasny tylek... Po tych dwoch kadrach stwierdzam, ze warto bylo przezyc taka przygode...
    Bardzo ladne ujecia, tej bardzo ladnej ptaszyny
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Piękny okaz, wrażeń jakie przeżyłeś nie zazdroszczę.

Domyślnie

I to jest prawdziwa fotografia przyrodnicza, z przygodami, i oby zawsze się tak kończyły , gratuluje gatunku
    Pozdrawiam! Irek

Domyślnie

Barzdzo ładne 1 sliczna.
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

Ładny ptaszek, ale czekamy na pana z wąsami !
    Tak, tak, Waldek to Mistrz !!!
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

Piękna ptaszyna,bardzo dobre zdjęcia i wielkie emocje.Szczęście że udało ci się wydostać z bagna i nie zamarznąć po drodze do domu.
    Gratuluje zdjęć i zacięcia fotoprzyrodniczego.
    Foty jak zwykle u Ciebie świetne technicznie--BRAWO!!!
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warmia i Mazury

Domyślnie

Piękne obie fotki, oczu oderwać nie można
    D80, N18-55AF-S f3,5-5,6G VR, T55-200f4-5,6 AF LD Di II, H50 f2

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów