Witam
czy opłaca sie przesiadka z PF30x na Di622, wybieram sie na studniówkę a moj Sunpak jest trochę wolny. Warto?
Szukaj
Witam
czy opłaca sie przesiadka z PF30x na Di622, wybieram sie na studniówkę a moj Sunpak jest trochę wolny. Warto?
Pożyczyć tak bo będzie się szybciej ładować. Kupić nie.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Pozyczyc wlasnie nie bardzo mam od kogo, planowalem kupic bo ma tez fotocele(Di622), ale myslisz ze sie nie oplaca?
Fotocela jest tam wielce ułomna. Działa tylko gdy lampa wyzwalająca jest w trybie TTL. Poza tym taka zmiana nic specjalnego nie wnosi. To tak jakby zmiana auta na ten sam model ale po liftingu. Nic specjalnego nie zyskujesz a musisz więcej zapłacić. Jakbyś nie miał lampy to co innego.
tylko w trybie TTL? to trszke lipka, mam 440zl na metza nie wystarczy. A 50mm chyba dla mnie za wąsko
![]()
440 to w sam raz na pierwszą wpłatę albo na zaczepne wśród znajomych "rzuć 5 zeta zbieram na lampę"![]()
chyba tak zrobie albo pomysle nad ta 50 tylko kurde dla mnie to jest troche za wasko.
Jak za wąsko to nie kupuj. Sam sobie odpowiedz czego potrzebujesz. Poza tym nawet nie wiadomo jaki sprzęt masz, bo podpisu nie uzupełniłeś. NAF50/1,8D nie ze wszystkim ostrzy automatycznie więc też zwróć uwagę.
EDIT: A jakbyś Sunpaka sprzedał to lampka by się przybliżyła...
EDIT2: gwoli ścisłości to przy Nissinie zyskasz jeszcze odchylany palnik na boki...
Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 12-01-2010 o 23:11
mam D70, studniówkę może jakoś tym "obfoce", najgorzej boje się poloneza, boje się tej dynamiki. Sunpak zostaje chyba poczeka na używaną SB-600 albo 48 ale to jeszcze z pół roku... nie będę się napalał na nissina
No wiesz jakby Ci bardzo zależało to możesz go kupić. Tak jak mówiłem, zyskujesz obracaną głowicę na boki i szybsze ładowanie. Zastanów się czy tego potrzebujesz. Decyzja należy do Ciebie.
Skontaktuj się z nami