Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacky Zobacz posta
    Skoro kolejny raz pojawia się temat "szybkości" pracy NC, to może bardziej doświadczeni i wprawieni w bojach z nim koledzy w paru słowach napiszą jak sobie radzą.
    Ja po prostu go nie uzywam. Sa przeciez inne programy do obrobki RAW, ktore dzialaja kilkukrotnie szybciej niz ten mul bagienny... Osobiscie pracuje w C1.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

sciagnalem triala NC NX - zupelnie nie rozumiem dlaczego narzekacie na ten program - przeciez idzie jak burza - wszystko w locie, zmiany natychmiast na ekranie, zoom plynny i szybki cod miod i orzeszki

tak wyglada histogram obciazenia CPU podczas nakladania NR 45% i ostrzenia na 6 jakosc best+edge NR

sprzet w trakcie wykonywal rownierz query na 100Gb bazie SQL oraz rejestrowal zdarzenia na 500 innych urzadzeniach
    jak widac NC NX jakos dziala wielowatkowo - na pewno przyrost wydajnosci bedzie - na pewno bedzie mozna uzywac komputera podczas przetwarzania

niestety na 4x Pentium IV Xeon 3,2GHz z HyperThreadingiem oraz 6GB RAM ze o macierzy Ultra3 SCSII nie wspomne to chyba dlugo mnienie bedzie stac w domu

cos widze ze trzeba bedzie inwestowac w nowa plyte i proc niech tylko te koreduło 2 stanieja :P

Domyślnie

wiesz, hmmmm nie każdy ma taki sprzęt w domu/ piwnicy/ na strychu

mi na Core Duo 2,4 dobrze działa, ale nie jest to jednak zasługa programu, tylko szybkiego procka (taki np. Capture 1 na tym procku śmiga jak rakieta)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Mam komputer z procesorem AMD Barton 2800 + 512DDR RAM. NCnx nie jest może wyjątkowo szybki, ale nie taki znowu zamulony. Wymienię niedługo RAM i wrzucę 1024, jak się wyraźnie poprawi to napiszę.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Czornyj ma rację, że małe rawy z małej matrycy chodzą zdecydowanie lepiej i wtedy ten soft jest do zniesienia
    Praca z rawami z D200/D2X to już jest kara

Pozdro - Jacek

PS
    Stig - właśnie ściągam triala Capture One. Zobaczę jak to chodzi.
    dwie różne puszki - "staruszki" kilka jasnych szkieł, błysk, torba i dobre chęci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacky Zobacz posta
    Stig - właśnie ściągam triala Capture One. Zobaczę jak to chodzi.
    Ja rozumiem, ze po testowaniu C1 nie mozesz znalezc szczeki na podlodze, ale tutaj wystarcza palce, zeby sie wypowiedziec...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Witam
    Uzywam capture nx na 3000 sempron z 1024 mb ramu. Szalu nie ma, ale generalnie jest wystarczajaco.
    Zastanawiam sie nad kolejnym 1024, ale i tak mysle ze juz wiele szybciej nie bedzie.
    Jesli ktos pracuje na podobnej konfiguracji z tym programem niech da znac ile szybciej z 2gb ramu ( jesli w ogole )
    pozdrawiam
    Świnka Maciorka w Betoniarce
    k5photoproject.wordpress.com

Domyślnie

Mam AMD XP taktowanego na 2100MHz, do niedawna miałem 1GB ramu i działał ok. Po zwiększeniu ramu do 2GB widać sporą różnicę - ten program zdecydowanie lubi dużo ramu...
    Jako ciekawostkę dodam, ze po zwiększeniu ilości ramu nie zauważyłem jakiejś zmiany w szybkości działania RS essentials
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Mam AMD XP taktowanego na 2100MHz, do niedawna miałem 1GB ramu i działał ok. Po zwiększeniu ramu do 2GB widać sporą różnicę - ten program zdecydowanie lubi dużo ramu...
    Jako ciekawostkę dodam, ze po zwiększeniu ilości ramu nie zauważyłem jakiejś zmiany w szybkości działania RS essentials
    ... a posiadasz może photoshopa CS2 ?? jeżeli tak to napisz czy po zwiększeniu ramu przyspieszył coś ten program czy nie.
    Dzięki.
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

To ja Was teraz rozbawię do łez:
    Mój komputer to.... PIII 450Mhz/256MB RAM/Radeon9200/220GB dysków !!!
    A Capture One, nawet w pełnej ( jeszcze ) wersji, chodzi na tym całkiem przyzwoicie! Konwersja obrobionych NEFów zajmuje sporo czasu, ale po prostu go zostawiam i wychodzę. Sama obróbka idzie zupełnie sprawnie. Można przeżyć.
    C1 to świetny program, nie próbowałem jeszcze wersji LE bo pewnie taką w końcu kupię.
    Wolałem zainwestować w monitor niż komputer, bo poza tym do wszystkich moich zastosowań taka konfiguracja jest wystarczająca.
    Nikon Capture też chodzi na tym całkiem znośnie, NX niestety już nie.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów