Szukaj
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
sciagnalem triala NC NX - zupelnie nie rozumiem dlaczego narzekacie na ten program - przeciez idzie jak burza - wszystko w locie, zmiany natychmiast na ekranie, zoom plynny i szybki cod miod i orzeszki
tak wyglada histogram obciazenia CPU podczas nakladania NR 45% i ostrzenia na 6 jakosc best+edge NR
sprzet w trakcie wykonywal rownierz query na 100Gb bazie SQL oraz rejestrowal zdarzenia na 500 innych urzadzeniach
jak widac NC NX jakos dziala wielowatkowo - na pewno przyrost wydajnosci bedzie - na pewno bedzie mozna uzywac komputera podczas przetwarzania
niestety na 4x Pentium IV Xeon 3,2GHz z HyperThreadingiem oraz 6GB RAM ze o macierzy Ultra3 SCSII nie wspomne to chyba dlugo mnienie bedzie stac w domu
cos widze ze trzeba bedzie inwestowac w nowa plyte i procniech tylko te koreduło 2 stanieja :P
wiesz, hmmmm nie każdy ma taki sprzęt w domu/ piwnicy/ na strychu![]()
mi na Core Duo 2,4 dobrze działa, ale nie jest to jednak zasługa programu, tylko szybkiego procka (taki np. Capture 1 na tym procku śmiga jak rakieta)
szkoda, że to już nie to samo forum...
Mam komputer z procesorem AMD Barton 2800 + 512DDR RAM. NCnx nie jest może wyjątkowo szybki, ale nie taki znowu zamulony. Wymienię niedługo RAM i wrzucę 1024, jak się wyraźnie poprawi to napiszę.
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Czornyj ma rację, że małe rawy z małej matrycy chodzą zdecydowanie lepiej i wtedy ten soft jest do zniesienia![]()
Praca z rawami z D200/D2X to już jest kara![]()
Pozdro - Jacek
PS
Stig - właśnie ściągam triala Capture One. Zobaczę jak to chodzi.
dwie różne puszki - "staruszki" kilka jasnych szkieł, błysk, torba i dobre chęci
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Witam
Uzywam capture nx na 3000 sempron z 1024 mb ramu. Szalu nie ma, ale generalnie jest wystarczajaco.
Zastanawiam sie nad kolejnym 1024, ale i tak mysle ze juz wiele szybciej nie bedzie.
Jesli ktos pracuje na podobnej konfiguracji z tym programem niech da znac ile szybciej z 2gb ramu ( jesli w ogole )
pozdrawiam
Świnka Maciorka w Betoniarce
k5photoproject.wordpress.com
Mam AMD XP taktowanego na 2100MHz, do niedawna miałem 1GB ramu i działał ok. Po zwiększeniu ramu do 2GB widać sporą różnicę - ten program zdecydowanie lubi dużo ramu...
Jako ciekawostkę dodam, ze po zwiększeniu ilości ramu nie zauważyłem jakiejś zmiany w szybkości działania RS essentials
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
... a posiadasz może photoshopa CS2 ?? jeżeli tak to napisz czy po zwiększeniu ramu przyspieszył coś ten program czy nie.Mam AMD XP taktowanego na 2100MHz, do niedawna miałem 1GB ramu i działał ok. Po zwiększeniu ramu do 2GB widać sporą różnicę - ten program zdecydowanie lubi dużo ramu...
Jako ciekawostkę dodam, ze po zwiększeniu ilości ramu nie zauważyłem jakiejś zmiany w szybkości działania RS essentials
Dzięki.
D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |
To ja Was teraz rozbawię do łez:
Mój komputer to.... PIII 450Mhz/256MB RAM/Radeon9200/220GB dysków !!!
A Capture One, nawet w pełnej ( jeszcze ) wersji, chodzi na tym całkiem przyzwoicie! Konwersja obrobionych NEFów zajmuje sporo czasu, ale po prostu go zostawiam i wychodzę. Sama obróbka idzie zupełnie sprawnie. Można przeżyć.
C1 to świetny program, nie próbowałem jeszcze wersji LE bo pewnie taką w końcu kupię.
Wolałem zainwestować w monitor niż komputer, bo poza tym do wszystkich moich zastosowań taka konfiguracja jest wystarczająca.
Nikon Capture też chodzi na tym całkiem znośnie, NX niestety już nie.
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
Skontaktuj się z nami