Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Smile High key - prośba o pomoc

Witam,
    zaczynam się bawić PS, aby go poznać , a przy okazji poprawić sobie swoje zdjęcia.

Po zapoznaniu się z kilkoma tutkami dotyczącymi powyższego zagadnienia obrobiłam tą techniką jedno ze zdjęć.
    Akurat portrety wykonuję bardzo rzadko, dlatego miałam problem z czego wybrać, więc nie wiem do końca czy to zdjęcie nadaje się do tego, ale padło akurat na to foto. Nie miałam też RAW z tego zdjęcia, dlatego chyba wyszło takie trochę ziarno, jestem ciekawa jak wywołam w Labie, to jak będzie się prezentować to zdjęcie.

Proszę o Wasze opinie, konstruktywne uwagi, co jest źle, co przeoczyłam, a co można jeszcze zmienić. Ew. nowe wizje lub zmiany też chętnie obejrzę.

Z góry dzięki za pomoc i komentarze.

Pozdrawiam.
    D70s/ N 17-55/ N 70-300 VR/ N 50;1,8/ SB-800/ Vanguard Kenline 52/ CF 2GB + Frottka

Cool

Może jednak jakiś mały komentarz kogokolwiek
    D70s/ N 17-55/ N 70-300 VR/ N 50;1,8/ SB-800/ Vanguard Kenline 52/ CF 2GB + Frottka

Domyślnie

Próbuj dalej bo to tragicznie wygląda , niestety. Kiczem leci aż miło

Domyślnie

Przepał na czole i policzku to fakt, ale mnie się to bardzo podoba. Ładne...

Domyślnie

Kompletnie mi się nie podoba, nie widzę oryginału ale jestem pewien że zdjęcie w oryginale jest lepsze.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamutka Zobacz posta
    (...)

Po zapoznaniu się z kilkoma tutkami dotyczącymi powyższego zagadnienia obrobiłam tą techniką jedno ze zdjęć.
    (...)
    Zawsze mi się wydawało, że hi-key to technika wykonania zdjęcia - naświetlenie, ekspozycja, ustawienie świateł... a nie obróbka pstryczków...

Zatem zaczynasz chyba od złej strony.

Domyślnie

witam,
    najważniejsze że fotka i obróbka się Twojej dziewczynie i Tobie podoba. Jesteś w konfortowej sytuacji i możesz robi co chcesz bez zwracania uwagi na opinie profis. A co do kiczu to wszystkie zamki, cała wenecja to wielki kicz, więc nie zważaj na fachowców, bo stracisz zapał do fotografowania. Mnie się obróbka osobiście podoba.

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Może ktoś pokazałby poprawnie wykonane zdjęcie tą techniką, dobrze byłoby wiedzieć jak to powinno wyglądać.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów