Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
    swiatlo
    Gość

Domyślnie Test nowego tamrona 28-75

Oto trzy obrazki. Proszę nie zwracać uwagi na niewłaściwy balans bieli - nie o to mi chodziło. Starałem się przetestować problem BF/FF. Na wszystkich używałem przesłony 2.8.
    Obiektyw jest na wysokości samego dołu obrazka i jest skierowany poziomo, czyli prostopadle do kartki.
    Uprzejmie proszę fachowców o komentarze.

1. Odległość - 1m, ogniskowa - 28mm. Fokus na jedynce pośrodku.
    http://themarts.com/galeria/tamron/1m28mmcrop.jpg

2. Odległość 1 m, ogniskowa 75 mm, te same numerki, fokus na jedynce pośrodku
    http://themarts.com/galeria/tamron/1...umberscrop.jpg

3. Odległość 1 m, ogniskowa 75 mm, podziałka, fokus na pionowej kresce na środku
    http://themarts.com/galeria/tamron/1m75mmrulercrop.jpg
    Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 05-11-2006 o 04:07 Powód: Prosze zmniejszyc zdjecia do zgodnych z Regulaminem forum!

Domyślnie

Jak jutro wśród dwóch testowanych egzemplarzy trafię ostrzący jak Twój, to go z miejsca biorę. Wg. mnie jest ok.
    D50, 50 1.8 i może T 28-75 jak znajdę sprawny...

Domyślnie

nie widać zdjęć
    pozdrawiam Piotr

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    nie widać zdjęć
    Spróbuj jeszcze raz - obrazki są dość duże.

Domyślnie

egzemplarz wzorcowy, tylko jak Ty to zrobiłeś że masz takie małe GO z 1 m, ja mam zdecydowanie większą na F2.8
    pozdrawiam Piotr

swiatlo
    Gość

Domyślnie

egzemplarz wzorcowy, tylko jak Ty to zrobiłeś że masz takie małe GO z 1 m, ja mam zdecydowanie większą na F2.8
    Nie wiem. Po prostu nastawiłem na AF-S, przesłona f2.8 i pstryk pilotem. Czy można coś jeszcze innego zrobić?

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Mam jeszcze pytanie: jak się spojrzyć na zdjęcie #2 na pionowy rząd jedynek, to jedynki na górze na samych ich czubkach wykazują małą aberrację chromatyczną. Jedynka na dole która jest na wprost obiektywu nie wykazuje tej aberracji. Czy to normalne?

Domyślnie

no to pyanie ja Ci już nie odpowiem bo nie wiem
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

cudow nie ma - zapewne robiliscie pod innym katem (obiektywu do planszy testowej)

Domyślnie

Czyli jednak 28-75

imho wszystko jest z twoim w pożądku. Teraz nic tylko wywalić te gupie tablice i robić zdjęcia

pozdrawiam
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów