Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Metz 44-AF-4i

Domyślnie Metz 44-AF-4i

Mam takie pytanko: ma ktos taka lampe?? Podobno analogiczna do 54, tylko 1-palnikowa, mniejsza liczba przewodnia, palnik regulowany tylko w pionie - reszta podobna. Moze to bedzie wreszcie jakas niedroga i rozsadna lampa do nikona D50 ??

Prosilbym o komentarze.

pzdr.
    pozdrawiam
    ---------------------------------------------------------------------
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

zależy do czego ci ta lampa...mnie 54 już nie wystarcza i przymierzam się do 76
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

do robienia zdjec w pomieszczeniach. efekt dzialania wbudowanej lampy to przeswietlenia pierwszego planu, niedoswietlenia kolejnych i straszne cienie. Chcialbym robic zdjecia odbiciami,np. sufit (90%), moze czasem uzyc do doswietlenia, kiedy swiatla zastanego jest troszke za malo.
    Zdjecia (lampa) robie niemalze wylacznie rodzince, znajomym. Obiektyw 18-55 (jeden z kitow do D50).
    Im mniej kasy wydam tym lepiej (chyba ze mnie przekonasz )

dzieki za odpowiedz.
    pozdrawiam
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

44 do zdjęć w małych pomieszczeniach (dom) zupełnie wystarczy, ale już w większej sali, kościele itd będzie za słaba...ewentualnie do zdjęć z bliska i oświetlenia pierwszego planu...również z tymi odbiciami może być krucho poza domem...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Dość mocno przymierzałem się do tej lampy, nawet napisałem do kilku osób z Allegro, które ją kupiły, ale odpowiedziała tylko jedna osoba. Niestety, nie mogła rozwiać moich wątpliwości, bo lampa po kilku dniach się zepsuła. A pytałem o to, jak się Metz zachowuje przy podniesionym palniku (ktoś tu pisał, że automatyka głupieje i trzeba przejść na manual).
    Ostatecznie zadzwoniłem do firmy Foto-technika - http://www.foto-technika.pl - i serwisant potwierdził, że istotnie, Metz 44 AF-4i ma ten problem. Natomiast wyższe modele - Metz 54 MZ-4i oraz Metz 58 AF-1 nie mają tego problemu. Poza tym Metz 44 AF-4i ma odchylany palnik tylko w pionie.

Domyślnie

czytalem rowniez chyba wszystko o tumaxie386 i sigmie500st, ale opinie sa podzielone. Wspolne jest to (poza kilkoma osobami) ze obie lampy przeklamuja kolory, i maja problem z iTTLem przy swietle odbitym.
    Czy nie ma gdzies jakiegos uczciwego testu tych lamp, tak aby moc w miare obiektywnie wybrac lampe?? (chce kupic stosunkowo tania - zona uwaza, ze skoro mam wbudowana, to wydatek 700 pln na dodatkowa to czysta fanaberia ).
    pozdrawiam
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

Domyślnie

volumen, i co kupiles??
    pozdrawiam
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dust Zobacz posta
    volumen, i co kupiles??
    Nie. Przymierzałem się do Sigmy 500 Super od Gawronnka, ale nie wyrobiłem się z kasą do zakończenia aukcji. Dziś zdecydowałem się na SB-600 na raty... Choć kusiła Sigma z Interfoto za 850 zł...

Domyślnie

a gdzie kupujesz te sb600 ??
    pozdrawiam
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dust Zobacz posta
    a gdzie kupujesz te sb600 ??
    Też w Interfoto. Mają Żagla i GE Money, a Sabinkę za 880 zł

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów