Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Właśnie rozpakowałem nowiutkiego Benro A-297m8 i głowicę Benro BH-2 i jestem pod wrażeniem. Kawał porządnego sprzętu. Używałem kiedyś Manfrotto 190proB i powiem szczerze, że ten Benro robi lepsze wrażenie. Piszę wrażenie, bo nie testowałem jeszcze. Fajna w Benro jest możliwość wywijania kolumną w poziomie i pod kątem. W Manfrotku też można było zamontować kolumnę w poziomie, ale mozliwości Benro pod tym względem są większe. Pozbyłem się jakiś czas temu Manfrotka i dostałem w międzyczasie zlecenie na obfotografowanie menu restauracji. Mam jeszcze takiego małego podróżnego Velbona Maxi-F. Co ja sie z nim namęczyłem przy tym żarciu. Podsumowując-Benro A-297m8 to kawał porządnego statywu o udzwigu 10 kg i dużych możliwościach ustawień. Velbon Maxi-F to mały i leciutki statyw podróżny i w takiej roli świetnie się sprawdza. Dodam, że ten Velbon pomimo, że mały i leciutki spokojnie mi dźwigał D-700 z Nikorem 28-70/2,8.
    A
    FX...

Domyślnie

kolejny szczesliwy uzytkownik Gitzo GT2530 6x

do tego glowica Markins M-10 i troche zabawek z Really Right Stuff do kompletu.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Moj ranking jest taki jezeli chodzi o nogi -

Gitzo>dlugo nic>karbony Velbona (mam aktualnie)>karbony MF i innych firm> statywy alu (mialem 2)> statywy stal > statywy plastik > brak statywu

A glowy (kulki) -

Markins > Gitzo > dlugo nic > hydrostatic manfrotki > wszystko inne

Glowy gimbale
    Wimberly Head V.2 > tu wszystko co jest podrobka Wimberly albo dziala na tej samej zasadzie

Itd.
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 11-01-2010 o 12:24

Domyślnie

Gitzo GT1550T Traveler, Gitzo GH1780QR

Drogi nieziemsko, ale mając go w rękach zaczynasz rozumieć dlaczego. Użytkuje się miodnie.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 11-01-2010 o 13:18
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Moj ranking jest taki jezeli chodzi o nogi -

Gitzo>dlugo nic>karbony Velbona (mam aktualnie)>karbony MF i innych firm> statywy alu (mialem 2)> statywy stal > statywy plastik > brak statywu

A glowy (kulki) -

Glowy gimbale
    Wimberly Head V.2 > tu wszystko co jest podrobka Wimberly albo dziala na tej samej zasadzie

Itd.
    No... skoro juz tak sie rospisujemy, to moze i ja sproboje:

Nogi:

RRS>Gitzo>Feisol>Manfrotto/Benro i reszta tego typu tworow wyobrazni

Glowy:

RRS>Arca Swiss> Markins>Kirk>Pozostale zestawy systemu Arca Swiss>wszystko inne

Domyślnie

obecnie mam nogi Velbon Sherpa Pro i sa fantastik.

glowice mam niestety Mansrotto 486RC2 i to akurat jest drogi, ciezki, podly mechanicznie i aergonomiczny szajs.
    szkoda mi pieniedzy na zmiane, ale na liscie zakupowej mam juz karbonowa glowice Velbona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    A glowy (kulki) -

Tu jednak przed Markinsa i Gitzo wysunąłbym zdecydowanie głowice Kirk. Mam Gitzo, mam i Kirka. Porównania raczej nie ma...

Domyślnie

spiritwood
    a w czym kirk przoduje? ktora gitzo masz?
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Mam Gitzo 1278 - tę od travellera oraz Kirka BH 3. Praca wszystkich pokręteł oraz samej kuli jest nieporównywalna. Przy Kirku Gitzo chodzi wręcz chropowato - o ile takiego określenia mogę użyć. Kiedyś Kirk reklamował się w ten sposób: prawdopodobnie ostatnia głowica jaką kupisz w życiu. Ja swoją kupiłem używaną za $150 i w zasadzie gdyby nie Traveller byłaby to moja ostatnia głowica

Domyślnie

eeeeno, do kirka to co najmniej gitzo 1780 powinienes porownywac, to inna historia troche ;]
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów