to moze ja dodam swoje dwa grosze do watku, della uzywam od ponad dwoch lat - zaczalem od 2408wfp a dzisiaj dolozylem do zestawu u2711 - jak dla mnie po kalibracji (spyder3 elite) jest naprawde dobrze - nie jestem onanista sprzetowym, wychodze z zalozenia ze jak mi sie podoba to jest ok. zgodze sie z tym, ze monitor dosyc mocno swieci i moze to denerwowac na poczatku, ale czytalem gdzies na sieci, ze mozna sie do tego przyzwyczaic. jakosc wyswietlanych zdjec jest jak dla mnie w 100% zadowalajaca, jasne nie jest to eizo (ale cenowo tez nie jest eizo). obraz jest bardzo stabilny a katy widzenia rewelacja (jak w 2408wfp). Coprawda u2711 jest 27" ale cale ida glownie w szerokosc - roznica w wysokosci obu ekranow (w stosunku do 2408wfp) to tylko 2cm (a liczac sam panel to niecaly 1 cm), tak wiec przy zestawieniu jednego z drugim mozna swobodnie pracowac na szerszym pulpicie - dla mnie wazne jak siedze w PS'ie - na 24" czasami brakowalo mi miejsca na rozne narzedzia, tutaj jest ok.
co do porownania z matryca z makow, to z tego co wiem to jest dokladnie ten sam panel co w imacu 27" i ACD 27" , roznica polega tylko na tym, ze tutaj mamy antiglare a nie glossa. co do porownania z 2408wfp to czytnik kart jaki jest w u2711 nie obsluguje CF'a - dla mnie duzy minus, bo w 2408wfp jest i dziala bardzo przyzwoicie.
jeszcze jedno, monitorek podlaczam do swojego jablka przez kabelek miniDP do DP - kabelek jest duzo tanszy niz przejsciowka na div-d a i wydaje mi sie, ze obraz jest bardziej stabilny na dp niz dvi'u - kiedys porownywalem lacza na 2408wfp i na plus wychodzilo zawsze jak sygnal szedl przez DP.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami