Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Nowe oblicze Joanny

Po odkryciu strony cherub.pl, wziąłem sie ostro za PSucie.

bardzo lubie ten rodzaj portretu, ale nie wiedzialem jak to ugryść.

modelka caly czas ta sama

ps. nie robie reklamy stronie - ale 5 zl warto wydac.
    d50, 18-55 DX + coolpix 4100 na zapas
    www.mielczarek.com.pl

Domyślnie

Moim zdaniem to nie warto jednak. MYsle, ze lepiej uzyskac cos dobrego "pierwotnie z matrycy/blony" niz potem rzezbic to PSem. Co prawda sam swiety nie jestem i z racji tego ze ostatnio robie w agencji reklamowej to PS idzie na maxa to jednak w fotografii zwlaszcza klasyki portretu jestem na nie jezeli chodzi o takie malzenstwo.
    A fotka.. no w sumie ok. Bez szalu ale i bez wiekszych uchybien raczej.
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Wygląda mi to na kiepskie próby ratowania przeciętnego zdjęcia - efekt jest taki, że bardzo mi się nie podba. Wolałbym chyba obejrzeć oryginał.
    Pozdrawiam
    D40

Oszczędny w słowach
    Miasto
    pffffffffff

Domyślnie

Ale i tak jest dużo lepiej niż w poprzednich próbach... Pozdrawiam

Domyślnie

oto orginał - niezbyt mi sie podobał

www.mielczarek.com.pl

Domyślnie

No rzeczywiście oryginał nie zwala z nóg...
    Ale...
    Fotografia nie powstaje w trakcie postprocessingu. Tzn. często to pomaga, ale najlepsze efekty uzyskuje się robiąc coś świadomie- czyli świadomie fotografując, a nastepnie świadomie obrabiając. Ratowanie postprocessingiem niestety (stety??) nie zawsze się udaje. Poza tym epatowanie formą działa na krótką metę.
    Z tym zdjęciem można zrobić "cuda na kiju", ale wydaje mi się, że nie tędy droga.
    Warto poświęcić czas na przemyślenie popełnionych błędów i ponownie podejść od poczatku drogi.
    Wiem, że prawię straszne komunały, ale ... TAK JEST NAPRAWDĘ.
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

staram sie jak moge - ale mam tylko jeden obiektyw, jedną modelke, brak studia,

wiem, wiem ze powiecie ze to fotograf robi zdjecia - ale te graty mu to ułatwiają

ps. nie moge powiedzieć, ze jestem fotografem - bo "mam lustrzanke"
    www.mielczarek.com.pl

Domyślnie

Nie masz powodów żeby narzekać.
    Masz sprzęt, masz modelkę - wystarczy robić. Nie każde zdjęcie będzie genialne, ale na pewno trzeba próbować.
    Nie ma co kierować się tzw. poprawnością techniczną. Studio - w tak zwanym studio powstają często poprawne zdjęcia bez żadnego przekazu (takie packshoty modelek). Jeśli postawiłeś sobie za cel robić takie zdjęcia to pewnie uda się - kilku osobom z tego forum już się udało, a zaczynali podobnie. W dobie dzisiejszej techniki naprawdę nie jest trudno o zdjęcie poprawne technicznie, gorzej aby coś przekazać.
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

W dobie dzisiejszej techniki naprawdę nie jest trudno o zdjęcie poprawne technicznie, gorzej aby coś przekazać.[/quote]

tu się zgodze w 200%. colpixem zrobilem chyba z 7 tys zdjeć - syndrom "malego japończyka" i co z tego.
    www.mielczarek.com.pl

Uprawnienia umieszczania postów