Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Nikon Coolpix s230

Witam
    Zakupilem wczoraj aparacik jak w temacie i musze powiedziec ze jestem bardzo rozczarowany
    Zdjecia sa gorsze niz z mojego starego Kodaka DX 6340 ktory mial 3,2 MP a ten ma 10MP i robi taka kiche ze az strach
    Czytalem wlasnie opinie i ludzie strasznie go gania za zle zdjecia
    Moze ktos z forumowiczow zna jakies magiczne ustawienia tego modelu zeby choc troche poprawic jakosc
    Na automatycznym ISO praktycznie zdjec sie nie da robic i tak pisza ludziska na forach
    Jakie parametry trzeba poustawiac aby polepszyc jakosc
    Jakie optymalne ISO mozna by na nim ustawic
    I jakie jeszcze parametry zmienic
    Za wszystkie sugestie i podpowiedzi bede bardzo wdzieczny
    Pozdrawiam

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Jeśli zakupiłeś przez internet, masz 10 dni na zwrot przedmiotu. A następnie dowolną ilość czasu na lekturę forum i zdobycie podstawowej wiedzy o fotografii, ułatwi to wybór przy kolejnym zakupie i zapewni lepsza jakość zdjęć.

PS

napisałem to całkiem serio, więc bez urazy.

Domyślnie

Nie czuje sie urazony lecz tez nieusatysfakcjonowany twoja wypowiedzia poniewaz sztuka nie polega na tym aby zaraz oddawac jakis sprzet tylko dzieki takim forum jak np to zdobyc informacje badz pomoc jak dany sprzet przywolac do porzadku
    Jesli ktos posiada jakies doswiadczenie z tym modelem to nadal prosze o podpowiedzi
    Pozdrawiam

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Obejrzałem sobie ten sprzęt na Allegro i nie widzę w nim absolutnie nic co by mogło uzasadnić jego zakup.
    Wręcz przeciwnie jego automatyczne funkcje wprawiają mnie w osłupienie. Naprawdę poczytaj trochę o tym jak powstaje zdjęcie, podstawowe terminy "ekspozycja", "przesłona", oraz o trybach P,S,A,M. Na koniec ( a może na początek ) zabawy z fotografią kup kompakt mający właśnie tryby P,A,S,M i sądze, że będziesz zadowolony.

Domyślnie

Jeśli chcesz ratować sie ustawieniami to ja w skrocie mogę doradzić tyle:

-) ISO jak najmniejsze
    -) lampa włączona najlepiej na stałe, a już na pewno niech jest ustawiona w trybie automatycznym, czyli takim, że aparat sam uzna czy ją wzywolić.

Inna historia to taka, że no niestety S230 to nie jest do końca udany zakup. Wiem, że niemiło słuchać takich rzeczy od razu po zakupie, ale z własnego doświadczenia, że tak powiem zawodowego to za podobne pieniądze mogę doradzić coś lepszego. Pytanie tylko, czy możesz sobie pozwolić na zwrot S230?

Domyślnie

Dzieki za wyczerpujace odp co w takim razie radzicie mi kupic
    Powiem odrazu ze potrzebuje jak najmniejszy aparacik i dlatego chyba nie czytajac opinii kupilem s230)

Domyślnie

Jeszcze jedno chcialem dodac
    Zastanawia mnie jedna rzecz w tym cudzie techniki
    W pelnej ciemnosci robi calkiem fajne fotki (czasem lepsze niz przy swietle) moze tu tkwi problem
    Byc moze cos przy lampie trzeba poustawiac

Domyślnie

W ciemnosci lepiej niz w dorym swietle? moze to przez to ze uzył lampe i dzieki temu mogl zjechac z poziomem ISO do stosunkowo nieskiego (czytaj: akceptowalnego) poziomu.

Co do wyboru spsosród inncyh aparatów: wybieraj coś spod loga Canona, Panasonica albo Sony'ego. Tak ja bym wybrał. Jesli to ma byc Nikon to możesz wziąśc pod uwagę S220. NIby bardzo podobny do S230, a jednka zdjęcia robi lepsze.Dodatkowo jest też nieco mniejszy.

Domyślnie

Mialem dzisiaj okazje potestowac Coolpixa S220
    Taka sam beznadzieja jak S230
    Taki sam plastikowy pieprzony obiektyw
    Testowalem tez stary model S510 i en robi extra zdjatka ale on ma ten starszy 3 segmentowy obiektyw i bynajmniej nie z plastiku

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Jeśli to ma być małe i płaskie, to może zwróć uwagę na FujiFilm FinePix F60. Prócz wszędobylskich trybów automatycznych, które zawsze wiedza jak lepiej zrobić zdjęcie ma również P,S,A,M (czy może raczej bardzo podobne rozwiązania) Dzieki temu będziesz mógł zapanować nad aparatem.
    Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 11-01-2010 o 22:39

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów