Zaktualizuj sterowniki do mobo. Powinno pomoc.
Szukaj
Zaktualizuj sterowniki do mobo. Powinno pomoc.
D90 + słoik po Kieleckim
A jaki system masz w kompie? I czy w innych, które próbowałaś jest taki sam?
Piotr
tylko, że czytnik ma problem tylko z tą własnie kartą..dziwne bardzo.
A co w tym dziwnego? Mało to wątków na forum o kartach noname, które wyczyniają cuda?
D90 jest dosyć grymaśny, jeżeli idzie o karty, jak się okazuje twój czytnik też.
Piotr
faktycznie jest grymaśny..system mam..z tego co wyczytalam speed xp pro 2008 (?) troche mnie zawodzi też pod innymi względami więc może to i jego wina.
Próbował ktoś podpiąć aparat pod PS3? Pod komputerem nie miałem nigdy problemu (może dlatego, że korzystam tylko z Linuxa), a pod PS3 to pierwszy aparat którego mi nie wykrywa.
Miałem problem z podłączeniem aparatu do komputera jak próbowałem korzystać z gniazd USB wyprowadzonych z przodu obudowy komputera. Problem znikł po podłączeniu aparatu do głównych slotów USB wyprowadzonych z tyłu komputera. (oczywiście dotyczyło to komputera stacjonarnego, z laptopem nie miałem problemów, wszystkie gniazda USB "widziały" aparat.)
Nikon D90+AF-S DX VR 18-300 f/3.5-5.6G+AF-S 50 f1.4G+SB900
U mnie jest podobnie , czyli czytnik również nie widzi 4 gigowej , podczas gdy 2 i 1 Gb. zczytuje bez problemu.
Ami , Smiena , Zenit , Pentax , Nikon i znowu Nikon
D7100 , N16-85VR , N50/1,8 , S150/2.8 , SB600 , MF055+804RC2
Może mieć to związek z tym, że te karty 1, 2 GB są np. zwykłymi SD... natomiast ta 4GB może być już SDHC... Poza tym czytniki kart... też bywają kapryśne... :/ Najłatwiej posprawdzać na innym kompie... tak czytnik jak i aparat...![]()
Skontaktuj się z nami