Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Fischya

Domyślnie

Szczerze mówiąc, brakuje mi tu poziomego kadru, bo wolałbym zobaczyć nogi w całości zamiast komina PECu.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Jesteś i tak w lepszej sytuacji bo ja nie widze nic
    D80 |MB-D80|Tokina 12-24/4|Nikkor 35/2.0 |Nikkor 50/1.8| Nikkor 85/1.8 | Nikkor 70-300 VR | SB 600
    GG:1305596

Domyślnie

Mi też nie zawsze chcą się zdjęcia wyświetlać i nie wiem czyja to wina, czy najnowszej mozilli, forum, czy wreszcie samego imageshack'a. W każdym bądź razie, jak mi się fotka nie ładuje to odświeżam stronę do skutku, aż zaskoczy.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Mam wrażenie, że nie jest do końca ostre, szczególnie na głowie. Też bym trochę inaczej skadrował, w prawo.
    A swoją drogą niezły triceps
    NIKON Coolpix S510

Domyślnie

Klasyczny przykład kompozycji autofokusiej

Domyślnie

Jakiej kompozycji?
    regulamin

Domyślnie

Z kompozycją autofokusią mamy doczynienia wtedy, kiedy kadr zdjęcia został zdeterminiowany położeniem punktu układu autofocus. W klasycznej kompozycj tego typu jest to punkt środkowy. Metoda ta polega na nakierowaniu pola AF na obiekt, na którym chcemy ustawić ostrość i trzymaniu się go kurczowo jak pijany płotu. Jakiekolwiek przekadrowywanie jest dla owego stylu dyskwalifikujące.

Domyślnie

Dzieki za wyjasnienie. Tak sie teraz zastanawiam, czy piszac "Klasyczny przykład kompozycji autofokusiej" masz na mysli negatywny odbior zdjecia?... Ogolnie rzecz ujmujac na poczatku nauki powinno stosowac sie regole trojpodzialu, ktora powoduje, ze bardzo czesto zdjecie jest znacznie lepiej odbierane... No chyba, ze fotografujemy centralne umieszczony obiekt bardzo swiadomie...

Mi osobiscie wlasnie centralny kadr bardzo pasuje do koncowej wersji tego zdjecia (czyli wliczajac postprodukcje)... A nawet powiem wiecej - zdjecie mi sie podoba i to chyba glownie przez koncowa obrobke Inaczej sPSute straciloby swoj charakter, no chyba, ze ktos jeszcze lepiej by to zrobil
    regulamin

Uprawnienia umieszczania postów