Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Obora

swiatlo
    Gość

Domyślnie Obora

Stara obora

Domyślnie

I tu Ci sie zbierze ochrzan... Niebo masz bajera, ale z dolem troche gorzej... szopa swieci jak by Ci z jUSeAj przechowywali tam uran. trawa na okolo a pozniej juz ciemno... Oj Panie cos tu Pan lekko spieprzyl... Takie moje zdanie, ale ja jestem chory i nie widze dobrze na oczy No coz rozloylo mnie...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Chyba zgodze sie z sebastianem, kadr i niebo piekne, ale szopa lekko radioaktywna - tak lekko, ale jednak cos tu nie halo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Kraus Zobacz posta
    I tu Ci sie zbierze ochrzan... Niebo masz bajera, ale z dolem troche gorzej... szopa swieci jak by Ci z jUSeAj przechowywali tam uran. trawa na okolo a pozniej juz ciemno... Oj Panie cos tu Pan lekko spieprzyl... Takie moje zdanie, ale ja jestem chory i nie widze dobrze na oczy No coz rozloylo mnie...
    Czego się czepiasz,.... światło malował światłem i "pyndzel mu się omsknoł".
    A tak na poważnie, fotka ładna szczególnie niebo no i tak jak napisał poprzednik. trochę za jasno ta stodoła i przylegająca do niej trawa.

Domyślnie

Na tej fotce zostala podbita czerwien lub karmazyn w selektywnej zabawie kolorami. Chcial uzyskac dla nieba dramatyczniejszy kolor, wiec podbil czerwienie i karmazyny. A poniewaz te kolory tez wystepowaly na oborze, to i tam zostaly podsycone.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Kraus Zobacz posta
    Trafna uwaga. Faktura i światła na ścianach obory są naturalne, nie ingererowałem w to photoshopem za bardzo, może z wyjątkiem lekkiego zmiękczenia, więc nie zauważyłem tego co Ty widzisz. Dla mnie faktura tej obory to jest niejako definiująca cecha tego zdjęcia, ważniejsza dla mnie niż niebo, tak więc cieszę się że masz inne spojrzenie.
    Często jest tak że robimy jakieś zdjęcie, i go widzimy tylko pod jednym kątem, i potem nagle okazuje się inni się na niego patrzą zupełnie inaczej. I umiejętność przewidzenia różnorodności spojrzenia jest fundamentalna w umiejętności tworzenia fotografii.
    Tak więc cieszę się to wytknąłeś. Jesteś pierwszym. Obrazek już wisi na paru galeriach od kilku tygodni, nawet już zebrał nagrodę Image of the Week na jednym portalu, więc zacząłem już obrastać w piórka. A obrastanie w piórka to nie jest dobra rzecz dla fotografów. To jest właściwie najgorsza rzecz jaka może się nam trafić!

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    Na tej fotce zostala podbita czerwien lub karmazyn w selektywnej zabawie kolorami. Chcial uzyskac dla nieba dramatyczniejszy kolor, wiec podbil czerwienie i karmazyny. A poniewaz te kolory tez wystepowaly na oborze, to i tam zostaly podsycone.
    Czerwienie i karmazyny są naturalnymi kolorami w porze zachodniej. Jakbym to zdjęcie uzyskał krzywymi z szarego zdjęcia zrobionego w czasie szarego dnia, to rzeczywiście byłoby to sztuczne. Rzecz w tym że w czasie mocnego i czystego zachodu takie kolory są naturalne.
    Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 05-01-2010 o 20:41

Domyślnie

Ja mam z kolei inną uwagę... Zawsze w Twoich pracach była przestrzeń. Niejednokrotnie ciasno kadrowane ale czuć w nich było przestrzeń, a tu mi jej brak
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Mi to zdjęcie się bardzo podoba. Kojarzy się z amerykańskim stylem krajobrazowym, mocnym kolorem, światłem i silną kompozycją. Dobre jest!

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tormentol Zobacz posta
    Kojarzy się z amerykańskim stylem krajobrazowym, mocnym kolorem, światłem i silną kompozycją.
    Uff, wreszcie ktoś to zauważył! Jakbym sam to powiedział to by wyszło że nie umiem przyjąć krytyki!

Domyślnie

Przepraszam, ze sprowadzilem Cie na ziemie. Wiem, ze masz ogromna wiedze na temat fotografi a tu taki blad.... Wiem, ze stac Cie na wiecej i niejednokrotnie nas zaskoczysz. z tym patrzeniem na zdjecia to swiete slowa, Ja rowniez tak robie a pozniej okazuje sie, ze jest calkiem inaczej
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów