Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: afryka2010

Domyślnie

moze dobrym pomyslem bedzie zaprzyjaznienie sie z jakas misja, mysle ze za pare ladnych fotek was ugoszcza

Domyślnie

Próbowaliśmy łączyć siły z "misją", ale te organizacje mocno "zasysają" takie wyprawy co w naszym przypadku traci sens i skończyło się to słabo.

Domyślnie

Aha, co do przejazdu samochodem, tak, nazywa się to "Carnet De Passage" i działa jak swego rodzaju kaucja na auto. Wpłacasz kwotę (zależnie od wartości samochodu), dostajesz karnet który ma mówić że nie jedziesz tam sprzedać auta i że nim wrócisz, wracasz i odzyskujesz pieniądze.

Domyślnie

Oprócz szukania sponsora, próbuję sfinansować też "osobiste" przygotowania,
    w tym celu założyłem wątek:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=128431

Nie jestem handlarzem, zatem pytanie, jak skutecznie znaleźć kupca na taki obiektyw?

Domyślnie

Tutaj na forum, mam nieraz wrażenie że połowa "żyje" z robienia zdjęć, lecz "ich' w tych wątkach nie ma. Bo albo tak siebie kreują albo zwyczajowo nic nie sprzedają. Niestety dziś jak przed rozmówcy napisali, każdy jest fotografem, internet pełen fotografii, aby zaistnieć trzeba znaleźć dla siebie niszę rynkową. Krajobraz, reportaż bez obrazy każdy sam indywidualnie trzepie na wyjazdach, jedne lepiej drugi gorzej. A ze sprzedażą, zyskami nie tak łatwo....bez obrazy. Cel macie szczytny, ale dziś w z globalizowanym fotograficznym świecie ciężko zaistnieć. Trzeba być medialnym, ktoś musi Cię zauważyć, wesprzeć, dać szansę-fundusze, to udaje się nielicznym. Weź Martynę W. i zadaj pytanie czy jest lepsza od Ciebie, innyc ha ntym forum podróżników. nie, ma wsparcie, pieniądze, możliwości, kontakty i ot całą filozofia. Takich jak my tutaj na forum jest dużo, sam pracuję cały rok aby zrealizować wakacyjny wyjazd i też nie jest mi łatwo a znalezienia rozwiązania w tym temacie dotąd nie znalazłem. Mimo wszystko życzę sukcesu a środki się pewnie znajdą...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

czasem zdarzaja sie takie mozliwosci:
    http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...obtrotera.html
    moze sie link przyda Tobie

Domyślnie

fajnie ale ja grubo po 30stce...co innego autor wątku jak domniemywam.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

yggdrassill - dzięki za linka!
    Co prawda spełniamy reguły (średnia wieku < 30, choć ja już 3 miesiące po),
    ale do czasu ogłoszenia wyników chcielibyśmy być już w Afryce.
    (choć nie wykluczam że weźmiemy udział)

moshica - mam podobny pogląd na sprawę, w tych czasach nie jest łatwo z "foto".
    Ta wyprawa do Afryki to dla mnie małe "szaleństwo", ale kiedy wrócę,
    też przejdę na tryb "zbieram kasę na wyjazd (zwykle wakacyjny)".

Puki co, w ramach pracy nad popularnością,
    w kolejnym numerze "Wróżki" znajdziecie wywiad z naszą ekipą (i mną).

Nowy pomysł na zebranie brakującej kwoty to wsparcie "zwykłych" ludzi.
    Nie dużych firm, korporacji, nie mediów, tylko prośba do znajomych, znajomych-znajomych
    o wsparcie sprawy dowolną kwotą.

Jeśli WY czujecie się na siłach, zapraszam na www.afryka2010.pl,
    lub bezpośrednio na:
    www.afryka2010.pl - wesprzyj

Pozdrawiam,
    Andrzej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Ja się wtrącę w dyskusję i napiszę, że bardzo popieram taki projekt. Życzę powodzenia i wielu sukcesów, a po wyprawie czekam na zdjęcia i relację.
    Oby więcej takich ludzi, którym się chce!

Pozdrawiam.
    Nikon 610 | S18-50 2.8 | N55-200 mm VR | N50 1.8D | YN 460-II | YN 468-II | inne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Tutaj na forum, mam nieraz wrażenie że połowa "żyje" z robienia zdjęć, lecz "ich' w tych wątkach nie ma. Bo albo tak siebie kreują albo zwyczajowo nic nie sprzedają. Niestety dziś jak przed rozmówcy napisali, każdy jest fotografem, internet pełen fotografii, aby zaistnieć trzeba znaleźć dla siebie niszę rynkową. Krajobraz, reportaż bez obrazy każdy sam indywidualnie trzepie na wyjazdach, jedne lepiej drugi gorzej. A ze sprzedażą, zyskami nie tak łatwo....bez obrazy. Cel macie szczytny, ale dziś w z globalizowanym fotograficznym świecie ciężko zaistnieć. Trzeba być medialnym, ktoś musi Cię zauważyć, wesprzeć, dać szansę-fundusze, to udaje się nielicznym. Weź Martynę W. i zadaj pytanie czy jest lepsza od Ciebie, innyc ha ntym forum podróżników. nie, ma wsparcie, pieniądze, możliwości, kontakty i ot całą filozofia. Takich jak my tutaj na forum jest dużo, sam pracuję cały rok aby zrealizować wakacyjny wyjazd i też nie jest mi łatwo a znalezienia rozwiązania w tym temacie dotąd nie znalazłem. Mimo wszystko życzę sukcesu a środki się pewnie znajdą...
    Co do Martyny ... w pewnym momencie zaczęła się rozbierać we właściwych miejscach .
    Więc ta droga tylko dla nielicznych .

PS:
    Proszę o usunięcie , w razie gdyby ktoś uznał ten wpis za obraźliwy.
    jabu66.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów