Szukaj
jak dla mnie ta jasno oświetlona suknia odciąga uwage szczególnie w fot no.2 , podoba mi sie oświetlenie twarzy w 1zdj. poza tym ok.
Pomijając aspekty paszek ,wyprysków , itp. to wygląda na to że trochę boisz się przepaleń .
Z mojego ekranu wychodzi brak światła . Włosy wyglądają kiepsko bez połysku jakby brudne.
W jedynce suknia jak mniemam powinna być biała a cera modelki chyba nie taka ziemista i nierówna .
Polecam popróbować " iCorrect EditLab " - działanie programu jest dość proste i szybkie a znakomicie
usuwa tego typu usterki na już wykończonych zdjęciach. Jeżeli chcesz zobaczyć efekty działania
tej aplikacji to mogę wrzucić twoją fotkę do wygładzenia i wkleić w tym wątku lub wysłać mailem.
POZDRAWIAM
NIKON D200, TOKINA 12-24f4, TOKINA 20-35f2.8, NIKKOR 35-70f2.8, NIKKOR 70-210f4.5/5.6, SB 800.
Pomine juz swiatlo, o ktorym napisali poprzednicy -- ja rozumiem, ze klient chcial czarne tlo, ale zasady oswietlania takich zdjec biora pod uwage swiatlo kontrujace, ktorego tutaj nie ma.
Druga sprawa to kolory... Zdjecia sa wrecz szare, co w efekcie powoduje, ze skora wyglada po prostu niezdrowo, i zanika efekt, jaki powinienes osiagnac, czyli ekspozycja sukni.
Po malej poprawce:
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
....jak dla mnie to kolor skory jest cholernie niezdrowy... ta pani to w ogole zywa jest..?
szczerze powiem, ze mnie takie foto raczej odrzuca niz zacheca... nie pokazuj tego zleceniodawcy raczej... no chyba, ze to zaklad pogrzebowy =)
pozdrawiam
m
:::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
:: wedding photography [http://looanah.com] ::
stig, przepraszam - nie przeczytalem wczesniej Twego posta =/
pozdrawiam
m
:: wedding photography [http://looanah.com] ::
Skontaktuj się z nami