Mi się najbardziej podobają 3 i 5.
Szukaj
No kurka,dosłowny kocioł tam maszŁadnie wyszły
2-Synogarlica turecka (sierpówka) ciasno ale podoba sie i 3,4 za kadr.
Pozdrawiam
2,3,4 bdb
Ale masz ptaków u siebie - super. Najbardziej podoba mi się sierpówka, ale gdyby nie parę szczegółów na nr 7 (patol, troszeczkę mało ostre oczko dzwońca), dla mnie to byłoby the best - za klimat. Pozostałe zdjęcia bardzo dobre.
Pozdrawiam. Krzysiek
Tylko pozazdrościć tłoku w garkuchni....B.ładnie..![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
2, 3 i 4 są takie, jakie być powinny - dobre jakościowo, z ładnym tłem i przemyślanym kadremAle się tłoczno zrobiło w Twojej stołówce
Fajnie, bo oprócz możliwości fotografowania niezwykle przyjemnie jest popatrzeć na posilające się pierze
U mnie, póki co, posilają się: mazurki 75%, wróble 10%, bogatki 10% oraz dzwońce 5%
![]()
![]()
Najlepiej jest rano, kiedy czekają aż im się podsypie
![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Waldku ja jestem Gościu czasowy, pracuje coś jak strażak, jak auto nawali czy coś się nagłego w firmie dzieje wtedy ruszam, gorzej w lecie, bo są urlopy i muszę jeździć.
Dla tego u mnie ptaszki nie czekają na żarcie, zanim się rozjaśni idę im podsypać a potem to już przez cały dzień gonię jak im tylko zabraknie.
Zrobiłem cztery dziury na podsypywanie, w różnych miejscach karmnika i od tej pory panuje dość taki porządek, nawet jak je sójka to inne ptaki też podlatują coś skubnąć, wcześniej jak jadła sójka to żadnego innego nie dopuściła.
Zdarza się, że na raz jedzą dwa dzięcioły ( przyśrubowałem im trzy słoniny) grubodziób i ze dwadzieścia dzwońców, teraz dołączył czyż i zięba no i trzy gatunki sikorek … jedna z zięb ma powykręcane palce u nóżek, są czarne jakby były odmrożone szkoda, że nie mogę jej pomóc.
Tak jak piszesz, przyglądanie się, co robią te ptaszki to prawdziwa frajda i mało kto może taki widok oglądać, nie możemy z Żoną od okna się oderwać, dobrze mi kiedyś napisałeś, że jak zobaczą darmowe żarcie to same przylecą.
Karmnik cały czas rozbudowuje sugerując się waszymi wskazówkami, jutro utnę ten pionowy badyl z tych zdjęć grupowych i powstanie platforma z ukrytym w środku jedzeniem, przy tylu ptakach powinno dać ciekawy efekt.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Dzięki wszystkim za opinię i sugestię.
Karmnik przerobiony zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Ze względu na kolory wybieram dwójkę![]()
Pozdrawiam Jacek P.
Skontaktuj się z nami