...
3. w trybie M kręcę szybko oboma pokrętłami, autoISO dopilnuje jako takiego naświetlenia, strzelam fotę, czyt. pkt.1 by Jatin
Szukaj
...
3. w trybie M kręcę szybko oboma pokrętłami, autoISO dopilnuje jako takiego naświetlenia, strzelam fotę, czyt. pkt.1 by Jatin
Ostatnio edytowane przez meiss ; 03-01-2010 o 22:36
Jestem normalny, do onanizmu nie potrzebuję danych technicznych sprzętu.
Wow 3 strony o tym co jest lepsze M czy cos innego a autor pytal o zupelnie cos innego. Niezli jestescie![]()
![]()
Bo ktoś przez przypadek poruszył delikatny temat "programy tematyczne vs MASP"
To tak jak delikatny temat "canon vs nikon"
Ale z drugiej strony - dobrze, że nie mamy na forum do czynienia z Prawem Godwina:
... Chociaż, gdyby wątek canon vs nikon długo pociągnąć, to kto wieWraz z trwaniem dyskusji w Internecie prawdopodobieństwo przyrównania czegoś lub kogoś do nazizmu bądź Hitlera dąży do 1 (ang. „As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.”)![]()
Pozdrawiam, Kamil
Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25
po pierwsze, dzik nie jest grozny, spotkalem np loche z mlodymi i bardziej byla wystraszona niz ja
po drugie w takim np d70s to zmiana tryby autofokusa wymaga wejscia do menu
po trzecie wysokie ISO w mojej puszce to ostatecznosc wiec na auto na pewno nie przestawie
po czwarte, jestem na jakiejs wycieczce, znajoma chce mi zrobic zdjecie, zanim jej dam aparat to bym musial poprzestawiac pare rzeczy (np AF ktory domyslnie mam w trybie AF-S i zablokowany na centralnym, do tego pomiar ekspozycji tez centralny) a tak ustawiam na portrecik i jazda
glownie o tego autofokusa mi sie rozchodzi, reszta rzeczywiscie jest do opanowania
a z innej beczki, najbardziej mnie rozwalilo kiedys jak podczas lotu samolotem (w nocy) koles robil zdjecie przez okienko, oczywiscie z lampa![]()
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
to taka smutna refleksja na temat ludzkości
hej, a może oni robią to specjalnie, żeby stadion ładniej wyglądał/migotał;p
co do pytania zadanego przez Michaelg, to chyba wszystko już wyjaśniono, program nie zmieni obiektywu, a że dyskusja poszła w innym kierunku to dodam od siebię, że nie widzę większego sensu w używaniu tych programów, tak samo jak automatycznego wyboru pól AF, po prostu nie lubię jak coś myśli za mnie
własne programowalne tryby są ok, ale to już troszkę inna półka niestety...
jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt
Tylko, że natężenie światła spada z kwadratem odległości, poza tym błysk trwa 1/1000 sekundy.
D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.
Skontaktuj się z nami