Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

...
    3. w trybie M kręcę szybko oboma pokrętłami, autoISO dopilnuje jako takiego naświetlenia, strzelam fotę, czyt. pkt.1 by Jatin

Oszczędny w słowach
    Miasto
    dobre miejsce

Domyślnie

ew przerzut na S z autoISO robi cuda, nawet nie trzeba wachlować pokrętłami za dużo Bez jajek, ale przykład z osobą ustawiającą ręcznie wszystkie możliwe parametry bo dzik wyskoczył, jest naciągany jak prezerwatywa.

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    ... i teraz, za nim przestawie iso, czas, pomiar AF to mi dzik ucieknie
    A statywu nie złożysz do plecaka jeszcze?
    Ostatnio edytowane przez meiss ; 03-01-2010 o 22:36
    Jestem normalny, do onanizmu nie potrzebuję danych technicznych sprzętu.

Domyślnie

Wow 3 strony o tym co jest lepsze M czy cos innego a autor pytal o zupelnie cos innego. Niezli jestescie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antsem Zobacz posta
    Wow 3 strony o tym co jest lepsze M czy cos innego a autor pytal o zupelnie cos innego. Niezli jestescie
    Bo ktoś przez przypadek poruszył delikatny temat "programy tematyczne vs MASP"
    To tak jak delikatny temat "canon vs nikon"

Ale z drugiej strony - dobrze, że nie mamy na forum do czynienia z Prawem Godwina:
    Wraz z trwaniem dyskusji w Internecie prawdopodobieństwo przyrównania czegoś lub kogoś do nazizmu bądź Hitlera dąży do 1 (ang. „As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.”)
    ... Chociaż, gdyby wątek canon vs nikon długo pociągnąć, to kto wie
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

po pierwsze, dzik nie jest grozny, spotkalem np loche z mlodymi i bardziej byla wystraszona niz ja

po drugie w takim np d70s to zmiana tryby autofokusa wymaga wejscia do menu

po trzecie wysokie ISO w mojej puszce to ostatecznosc wiec na auto na pewno nie przestawie

po czwarte, jestem na jakiejs wycieczce, znajoma chce mi zrobic zdjecie, zanim jej dam aparat to bym musial poprzestawiac pare rzeczy (np AF ktory domyslnie mam w trybie AF-S i zablokowany na centralnym, do tego pomiar ekspozycji tez centralny) a tak ustawiam na portrecik i jazda

glownie o tego autofokusa mi sie rozchodzi, reszta rzeczywiscie jest do opanowania

a z innej beczki, najbardziej mnie rozwalilo kiedys jak podczas lotu samolotem (w nocy) koles robil zdjecie przez okienko, oczywiscie z lampa

Domyślnie

a tak szybko pokretelkiem na biegnacego ludzika
    Ty to masz dobrze. Ja u siebie czegoś takiego nie mam
    No dobra, mam w D80 ale dawno go nie miałem w ręku
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

a z innej beczki, najbardziej mnie rozwalilo kiedys jak podczas lotu samolotem (w nocy) koles robil zdjecie przez okienko, oczywiscie z lampa
    Mi się podobają otwarcia olimpiad i podobne imprezy, ciemno, zawodnicy wychodzą, a całe trybuny błyskają lampami. Jeden błysk za drugim.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Mi się podobają otwarcia olimpiad i podobne imprezy, ciemno, zawodnicy wychodzą, a całe trybuny błyskają lampami. Jeden błysk za drugim.
    to taka smutna refleksja na temat ludzkości

hej, a może oni robią to specjalnie, żeby stadion ładniej wyglądał/migotał;p

co do pytania zadanego przez Michaelg, to chyba wszystko już wyjaśniono, program nie zmieni obiektywu, a że dyskusja poszła w innym kierunku to dodam od siebię, że nie widzę większego sensu w używaniu tych programów, tak samo jak automatycznego wyboru pól AF, po prostu nie lubię jak coś myśli za mnie

własne programowalne tryby są ok, ale to już troszkę inna półka niestety...
    jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt

Domyślnie

M+AutoISO czasem się przydaje, mnie przynajmniej ;p

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    ale przecież jak błyska kilka tysięcy lamp na raz to ich siła błysku się sumuje. Racja? ;p

Domyślnie

Tylko, że natężenie światła spada z kwadratem odległości, poza tym błysk trwa 1/1000 sekundy.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów