Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Wątek: I i

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez december Zobacz posta
    Popieram w 100 %!!!
    Sztuka fotografii na naszym forum została zdominowana przez technikę wykonania zdjęcia, np. zostanie wytknięte że jest przepał, za duże cienie, że coś się wali, za kolorowo, za czarno - biało, itd itp. Ale istota fotografii, lub fotografowanego motywu zostaje często pominięta i ani słowa o tym, co dobre.
    sedno.

Domyślnie

Mniej niż rzadko wypowiadam się negatywnie na forum - wybacz autorze. Jest kilka Twoich prac, może nawet kilkanaście, które są bardzo dobre i które bardzo mi się spodobały, ale ta jest beznadziejna. Piszę dlatego, że przegłądałam trzy, może cztery strony tego wątku, i ... już nie wytrzymałam. Nawet już nie boję się o operdziel forumowiczów na temat mojego laictwa. Mam to w d... . Nawet będąc laikiem lizlęłam trochę fotografii- nadrobiłam szybko praktyką .Pokazałeś (linki) dosyć dużo przykładów "niby" na których się wzorujesz - tylko pytanie na których? Przeglądnęłam te linki, na żadnym nie ma braku linii horyzontu, wręcz są pokazane. I przede wszystkim, co chcę powiedzieć, to to, że w pokazanych linkach fotografie mi się podobają, są ciekawe. Twoja - wybacz - BE. A te pałeczki, czy też patyki, albo sztachety, w ogóle do mnie nie przemawiają.
    Ostatnio edytowane przez barbi ; 07-01-2010 o 02:51

Domyślnie

Nie przesadzamy ani w jedną,ani w drugą stronę,tym bardziej że się znamy i znamy ,z dobrej strony prace Autora....natomiast to ,że ta praca do kogoś nie trafia nie jest powodem do nazywania go fotomatołkiem...Żadne przykłady tu nie pomogą,bo jeśli się jest fotomatołkiem, a nie ahtystą fotografikiem to i tak nie trafi.......Wiem ,że negatywy bolą,ale takie jest ryzyko....i szansa,że docenią po latach....
    Ja ,akurat ,nie jestem fanem B&W czy też memłańców,czy minimali,ale wiele tego typu zdjęć podoba mi się .."od pierwszego spojrzenia" i nic na to nie poradzę...
    I jeszcze jedno...ktoś tu napisał,że "do takich zdjęć trzeba dorosnąć"...mam prośbę,...niech sam dorośnie..!
    Co do foty,jest jaka jest,mnie ani ziębi ,ani grzeje....dla mnie ani zła,ani dobra..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

piecia82
    Gość

Domyślnie

Bardzo fajowy kadr taki wyszukany! Ja na to nigdy bym nie wpadł!

Domyślnie

Ja mam tylko nadzieje, ze Piotr jednak nadal bedzie pokazywal tu swoje zdjecia. Dzieki osobom z takim dorobkiem to forum wyrobilo swoj wysoki poziom, a wiele, wiele osob moze sie uczyc od bardziej doswiadczonych kolegow. Tak bylo i jest ze mna.

Mam szacunek do Piotra, do calej grupy lubelskiej (u Was widac to bardzo dobrze), do wielu innych uzytkownikow ze 'zwyczajnych' zakatkow swiata, za ciagle poszukiwanie. Nie kazdy ma w zasiegu reki klify, hiszpanska architekture, londynskie city czy chocby falochron. A jednak pokazuja, ze mozna robic ciekawe, zachwycajace zdjecia, ktore zapadaja w pamiec. A to poszukiwanie tematu, to wielka sztuka.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów