Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie Jaki najlpeszy obiektyw do fotografownia aut?

Witam, posiadam autokomis i chciałbym uzyskać bardzo ostre i jasne zdjęcia, aktualnie posiadam nikkora 18-200VR i nie jestem zadowolony ze zdjec, co polecacie? Aparat nikon d80.

Domyślnie

To nie jest odpowiedni dział do zadawania tego typu pytań. Poczytaj trochę forum to na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janex Zobacz posta
    To nie jest odpowiedni dział do zadawania tego typu pytań.
    Przeniesione

Domyślnie

A co najbardziej przeszkadza Ci w zdjęciach zrobionych N18-200, zamieść od razu przykładowe zdjęcia.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziurol Zobacz posta
    Witam, posiadam autokomis i chciałbym uzyskać bardzo ostre i jasne zdjęcia, aktualnie posiadam nikkora 18-200VR i nie jestem zadowolony ze zdjec, co polecacie? Aparat nikon d80.
    statyw przyzwoity najpierw sobie kup to może bardziej pomóc niż szkło
    Czerwony agent : 5DmkII|5DmkI|16-35f2.8L|C24f1.4L|C35f1.4L|C85f1.2L|C135f2L|580ExII

Domyślnie

statyw, f/8, długie czasy(noc), można się wspomóc blendą, ewentualnie sabinką można podziałać.
    zdjęcie które robiłem ostatnio:

da się coś takiego zrobić każdą puszką, każdym szkłem i jakąś lampą odbitą od bardzo ładnego sufitu. dla mnie zdjęcie jest bardzo przyjemne w odbiorze, nie żeby jakieś cudowne, ale jest po prostu dobre.

Domyślnie

Nie ma co, dużą GO uzyskasz najłatwiej i najtaniej z kompakta A jak już robisz 18-200 to podnieś ISO i przymknij przysłonę.
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Domyślnie

Jeśli to nie pierwsza noworoczna prowokacja to przy minimalnym nakładzie pracy może pomóc albo Picasa od google albo właśnie jakiś kompakcik.

Domyślnie

wazne jest w jakim trybie robisz, do BMW uzywasz trybu sport, do poloneza - krajobraz, do fiata pandy - makro a do wszystkich innych aut jak sama nazwa wskazuje - uzywasz trybu auto

Domyślnie

Ogólnie dziekuje za pomoc, własnie o takie zdjęcie j.w mi chodzi tylko ,że ja robię zawsze na otwartej przestrzeni i lampa raczej nie wchodzi w gre.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów