Witam, posiadam autokomis i chciałbym uzyskać bardzo ostre i jasne zdjęcia, aktualnie posiadam nikkora 18-200VR i nie jestem zadowolony ze zdjec, co polecacie? Aparat nikon d80.
Szukaj
Witam, posiadam autokomis i chciałbym uzyskać bardzo ostre i jasne zdjęcia, aktualnie posiadam nikkora 18-200VR i nie jestem zadowolony ze zdjec, co polecacie? Aparat nikon d80.
To nie jest odpowiedni dział do zadawania tego typu pytań. Poczytaj trochę forum to na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
A co najbardziej przeszkadza Ci w zdjęciach zrobionych N18-200, zamieść od razu przykładowe zdjęcia.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
statyw, f/8, długie czasy(noc), można się wspomóc blendą, ewentualnie sabinką można podziałać.
zdjęcie które robiłem ostatnio:
da się coś takiego zrobić każdą puszką, każdym szkłem i jakąś lampą odbitą od bardzo ładnego sufitu. dla mnie zdjęcie jest bardzo przyjemne w odbiorze, nie żeby jakieś cudowne, ale jest po prostu dobre.
Nie ma co, dużą GO uzyskasz najłatwiej i najtaniej z kompaktaA jak już robisz 18-200 to podnieś ISO i przymknij przysłonę.
D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery
Jeśli to nie pierwsza noworoczna prowokacjato przy minimalnym nakładzie pracy może pomóc albo Picasa od google albo właśnie jakiś kompakcik.
wazne jest w jakim trybie robisz, do BMW uzywasz trybu sport, do poloneza - krajobraz, do fiata pandy - makro a do wszystkich innych aut jak sama nazwa wskazuje - uzywasz trybu auto
Ogólnie dziekuje za pomoc, własnie o takie zdjęcie j.w mi chodzi tylko ,że ja robię zawsze na otwartej przestrzeni i lampa raczej nie wchodzi w gre.
Skontaktuj się z nami