Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: mały mix

Domyślnie mały mix

Witam!
    Wrzucam parę zdjęc zrobionych nikonem d5000. Proszę o pouczające opinie i jednoczesnie trochę wyrozumiałości z uwagi na fakt iż to dopiero bardzo początkowe początki przygody z fotografią!

Ostatnio edytowane przez Karolcia ; 02-01-2010 o 18:42
    ... vouloir c'est pouvoir...

Domyślnie

Jestem na 100% pewny że to jakaś prowokacja.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

tak samo pomyślałam. Te zdjęcia się DO NICZEGO nie nadają. Ewidentny kosz, kosz i jeszcze raz kosz!!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

To taki żarta. Zgadza się?
    patrzę, podglądam obserwuję ...

D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900

Domyślnie

No super. Po paru dniach posiadania aparatu i niezbyt duzym pojeciu o fotografii no coz tak, stac mnie tylko na tyle. Od czegos trzeba zaczac zeby sie nauczyc... nie ma to jak pomocne opinie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Przed wrzuceniem zdjęć odpowiedz sobie sama na pytanie czy Ci się podobają, bo te zdjęcia nie mają w sobie nic dobrego, jedynie kot mógłby bawić, ale i tak pozostawia dużo do życzenia. Poczytaj o podstawach fotografii. Możesz zacząć od tej strony: http://www.e-cyfrowe.pl/poradniki.php?id=715 lub http://www.szerokikadr.pl/

Tutaj pewnie też uzyskasz pewne podpowiedzi, a wrzucając lepsze zdjęcia uzyskasz pewną akceptację, a nie tylko posty o prowokacji...
    Ostatnio edytowane przez marki ; 02-01-2010 o 20:12

Oszczędny w słowach Awatar Marienn
    Miasto
    من خلال الموقع

Domyślnie

apetyczne ciasto jest na tym stole
    Lubię ciężkie metalowe obiektywy Tokiny i Nikkora
    لجزائرمصادرمحاببريط

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolcia Zobacz posta
    No super. Po paru dniach posiadania aparatu i niezbyt duzym pojeciu o fotografii no coz tak, stac mnie tylko na tyle. Od czegos trzeba zaczac zeby sie nauczyc... nie ma to jak pomocne opinie.
    Popatrz na zdjęcia które wstawiłaś i zastanów się co sama o nich myślisz. Pierwsze zdjęcie nie wiele przedstawia, włosy zasłaniające twarz. Poza tym osoba kadrowana jest za blisko obiektywu.

Na drugim zdjęciu kompozycja jest do niczego - wydaje mi się że chciałaś zrobić zdjęcie parze która stoi za osobą która jest w kadrze na pierwszym planie. Niepotrzebnie pojawia się na trzecim planie osoba trzymająca aparat, to kompletnie rozwala całą kompozycję. Spróbuj zdjęcie wykadrować, tak żeby tej osoby nie było.

Trzecie zdjęcie po prostu jest za ciemne. Za duży kadr. Czy to miało być zdjęcie portretowe? Jeżeli tak to o wiele lepiej wyszłoby gdyby robione było na wprost osoby fotografowanej. No i bez zbędnych dodatków pod tytułem kieliszki w prawym dolnym rogu.

Czwarte zdjęcie - co chciałaś na nim przedstawić? Generalnie nie za bardzo wiadomo o co chodzi.

Z pozostałymi zdjęciami jest podobnie, albo jest za ciemne, kompozycja prawdę mówiąc nie istnieje.

Przede wszystkim nie zarażaj się krytyką, poczytaj na spokojnie i z czasem zdjęcia będą wychodziły co raz lepsze.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Dziekuje za opinię i krytykę! Co do włosów, to że są zasłonięte moim zdaniem dodaje tajemnicy. Z trzecia osoba na drugim zdjeciu calkowicie sie zgadzam. Trzecie zdjecie z ostroscia wlasnie na kieliszkach wydawalo mi sie ciekawe, fakt ciemne ale wlasnie mialo oddawac klimat.. czwarte jest troche autoportretem.

Domyślnie

Karokia - może inaczej pokaż gdzieś tu na forum zdjęcia albo jedno zdjęcie przypominające twoje prace tak dla porównania.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów