Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Cementownia

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

B&W
    1\ 1 bitowy obraz zawierający tylko dwie różne barwy. Np. czerń i biel.
    2\ 2 bitiowy obraz składający się z max czterech różnych barw.
    3\ 3 bitiwy obraz konwersja pozwalająca wyświetlać max 8 barw - często stosowane do uzyskiwania efektu pasteryzacji barw.
    4\ 8 bitowy obraz - standardowa paleta monochromatyczna/bimonochromatyczna. Innymi słowy czarno-biały obraz widziany najczęściej na tym forum. Ogólnie paleta monochromatyczna zawiera zakres odcieni koloru tylko i wyłącznie czarnego - takie powinno być dobre b/w. Oczywiście nowoczesne metody konwersji pozwalają na bezproblemowe osiągnięcie konwersji bimonochromatycznej gdzie kolor czarny zostaje zastąpiony dowolnym innym kolorem i jego odcieniami. Takie coś jak odcień B&W nie istnieje. Istnieje natomiast coś takiego jak grayscale - takie wymieszanie czarnego z białym... zawiera ona do 256 odcieni koloru czarnego. Myślę, że taką wiedzą powinien dysponować każdy kto uważa się za choćby skromnego adepta fotografii. Żadna moja złośliwość. To są podstawy szopowania zdjęć.

Domyślnie

mi tez lezy ten kadr...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    1\ 1 bitowy obraz zawierający tylko dwie różne barwy. Np. czerń i biel.
    2\ 2 bitiowy obraz składający się z max czterech różnych barw.
    3\ 3 bitiwy obraz konwersja pozwalająca wyświetlać max 8 barw - często stosowane do uzyskiwania efektu pasteryzacji barw.
    4\ 8 bitowy obraz - standardowa paleta monochromatyczna/bimonochromatyczna. Innymi słowy czarno-biały obraz widziany najczęściej na tym forum. Ogólnie paleta monochromatyczna zawiera zakres odcieni koloru tylko i wyłącznie czarnego - takie powinno być dobre b/w. Oczywiście nowoczesne metody konwersji pozwalają na bezproblemowe osiągnięcie konwersji bimonochromatycznej gdzie kolor czarny zostaje zastąpiony dowolnym innym kolorem i jego odcieniami. Takie coś jak odcień B&W nie istnieje. Istnieje natomiast coś takiego jak grayscale - takie wymieszanie czarnego z białym... zawiera ona do 256 odcieni koloru czarnego. Myślę, że taką wiedzą powinien dysponować każdy kto uważa się za choćby skromnego adepta fotografii. Żadna moja złośliwość. To są podstawy szopowania zdjęć.
    Piotrek..masz,chyba ,zły dzień...albo,rzeczywiście... nie wiesz o co" kaman"......
    Zdrówka życzę.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

masz,chyba ,zły dzień
    Oj dobra. I tak nadal nie wiem co to jest odcień b/w.

Domyślnie

Na awatarze masz ciepły......
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Na awatarze masz ciepły......
    odcień b/w lol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    odcień b/w lol
    No cóż,sam widzisz,że dziwak jestem.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    No cóż,sam widzisz,że dziwak jestem.....
    Spoko. Spoko... Znasz moją mentalność. Nie daje za wygraną do póki ktoś sam prawdy nie powie

Domyślnie

Ladnie pokazales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Zaraz wpadnie Sebastian i wyrazi swoje niezadowolenie z BW w kwadracie z winietą a mnie się podoba takie "klasyczne" foto
    mnie też i to bardzo

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów