daje do myślenia ...
No to jest 1/0/0.
To prawda, też tak długo myślałem. Niemniej można by wyobrazić sobie wariant, że na wyjazdach / plenerach / reportażach (streetach) / imprezach rodzinnych żona dokumentowałaby "głuptakiem" jak leci, a ja w tym czasie miałbym czas na wyszukanie mojego jednego kadru. Jednocześnie nie musiałbym się martwić, że wszystkie elementy warte uwiecznienia (ot pstryki) nie przepadną - wiecie jak to jest z tą rodzinną dokumentacją.
Oczywiście tak samo, tyle że bez żony, może być na samotnych łowach (kadrów).
Tak, też o tym myślałem i brałem pod uwagę. Z tymże, może nie jasno to napisałem w pierwszym poście, w wariancie C) kompakt ma tylko i wyłącznie stanowić proste i szybkie narzędzie do dokumentowania rodzinnych pstryków, no może jakieś bardziej wymyślne pstryki o ile kogoś najdzie.
Tak D300s to dobry sprzęt, ale ja szukam czegoś bezkompromisowego, tzn czegoś do czego nie miałbym odczucia, że można coś więcej, a tutaj tak bym miał (chodzi o pełną klatkę).
Natomiast jeżeli chodzi o obiektywy w przypadkach wariantu A) i B), to na początek chciałbym spróbować z jakimś rozsądnym zoomem z zamiarem szybkiego i systematycznego rozbudowywania sytemu - chcę porobić trochę zdjęć na różnych ogniskowych i zobaczyć, na których robi mi się najlepiej, na sucho wogóle nie potrafię sobie tego wyobrazić - docelowo myślę o zestawie stałek. Tak samo w przypadku wariantu C) też planowałbym w miarę szybki zakup 1-2 kolejnych stałek, po sprawdzeniu której bym potrzebował (krótszej, czy dłuższej ogniskowej).
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami